Video Comisia Europeană pune la bătaie 100 de miliarde de euro pentru salvarea locurilor de muncă. Un nou "Plan Marshall" e în lucru

3759 afișări

Comisia Europenă pune la bătaie 100 de miliarde de euro pentru a sprijini economiile statelor membre. Banii vor fi folosiţi pentru salvarea locurilor de muncă şi pentru a sprijini funcţionarea întreprinderilor. De sprijin vor beneficia, de asemenea, fermierii şi pescarii, precum şi persoanele cele mai defavorizate.

”SURE este un instrument al UE pentru susţinerea unui program redus de muncă. Va ajuta la diminuarea efectelor recesiunii, oamenii rămân cu locurile de muncă, le permite companiilor să revină pe piaţă mai puternice”, a precizat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Statele membre vor putea ajuta întreprinderile să nu îşi concedieze angajaţii. Firmele vor putea să reducă temporar timpul de lucru al angajaţilor, în loc să îi trimită în şomaj tehnic, sau să întrerupă complet activitatea, iar statul va susţine o parte din venit pentru orele nelucrate. 

”Eliminăm condiţiile pentru uşura accesul la banii europeni. (MUSCA) Toate acestea le vor permite statelor membre să acceseze toate fondurile europene care li se cuvin şi asta foarte rapid”, a mai declarat preşedinta Comisiei Europene.

 

Practic, Comisia Europeană elimină prin această măsură cerinţele de cofinanţare a proiectelor de infrastructură, astfel încât statele membre să poată utiliza toate fondurile de care dispun pentru a combate actuala criză sanitară. Iar von der Leyen spune că următorul buget multianual va fi un nou plan Marshall pentru Europa. 

”Ştim că, în această criză, avem nevoie de răspunsuri rapide. Nu putem aştepta un an, doi sau trei ani pentru a inventa noi instrumente”, a încheiat Ursula von der Leyen

Planul anunţat azi vine după ce Uniunea Euroepană a fost acuzată de Italia şi Spania că nu le oferă suficient sprijin pentru a depăşi această perioadă grea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici