Compania Johnson & Johnson va livra Uniunii Europene primele doze de vaccin, în aprilie

Primele doze ale vaccinului anticoronavirus Johnson & Johnson vor fi livrate în Uniunea Europeană începând din 19 aprilie, anunţă compania farmaceutică americană, potrivit Agenţiei France-Presse şi postului BFMTV.

626 afișări
Imaginea articolului Compania Johnson & Johnson va livra Uniunii Europene primele doze de vaccin, în aprilie

Compania Johnson & Johnson va livra Uniunii Europene primele doze de vaccin, în aprilie

Până în prezent, vaccinul Johnson & Johnson a fost utilizat doar în America de Nord şi în Africa de Sud.

Vaccinul anticorovirus Johnson & Johnson este al patrulea autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului, după cele produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Pentru a permite creşterea producţiei şi a răspunde cererii, compania Johnson & Johnson a semnat în ultimele luni acorduri cu firme farmaceutice din Europa - cu Sanofi (Franţa), Catalent (Italia) şi IDT Biologika (Germania). Substanţa activă a vaccinului va fi furnizată de subsidiara Johnson & Johnson din Leyde (Olanda).

Uniunea Europeană a comandat 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu opţiunea a 200 de milioane de doze suplimentare. În al doilea trimestru din 2021, Uniunea Europeană ar urma să primească 55 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Acesta este primul vaccin anticoronavirus administrat printr-o singură doză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici