Coreea de Sud introduce ”paşaportul COVID-19”. Aplicaţia mobilă va fi lansată curând

  • Autorităţile din Coreea de Sud au confirmat, joi, că vor introduce ”paşaportul COVID-19”
  • Paşaportul va fi în format digital, sub forma unei aplicaţii mobile, care se va lansa în decursul lunii aprilie.
  • Premierul Chung Sye-kyun: ”Introducerea unui paşaport de vaccinare le va permite celor care au fost vaccinaţi să revină la normal”.
592 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud introduce ”paşaportul COVID-19”. Aplicaţia mobilă va fi lansată curând

Autorităţile din Coreea de Sud au confirmat, joi, că vor introduce ”paşaportul COVID-19”, care va fi disponibil cetăţenilor imunizaţi, scrie Reuters. Coreea de Sud se alătură, astfel, altor ţări care vor elibera paşapoartele COVID-19, pentru a sprijini deschiderea graniţelor şi o reîntoarcere la normal.

Premierul Chung Sye-kyun susţine că paşaportul COVID-19 va fi disponibil sub forma unei aplicaţii mobile, care va permite cetăţenilor să prezinte dovezi digitale ale vaccinării. Aplicaţia va fi lansată luna aceasta.

Pentru a preveni falsificarea datelor, aplicaţia va avea la bază tehnologia blockchain. Conform declaraţiilor premierului, ”introducerea unui paşaport de vaccinare le va permite celor care au fost vaccinaţi să revină la normal”.

Adoptarea paşapoartelor COVID-19 este un subiect controversat în multe ţări. În timp ce China şi alte câteva ţări au fost de acord cu iniţiativa, Uniunea Europeană este sceptică dar tinde să cedeze presiunii ţărilor sudice, dependente de turism, care cer aprobarea acestei măsuri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici