Coreea de Sud se pregăteşte de vaccinare. Experţii iau în calcul limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani

  • Mai mulţi consilieri sud-coreeni din domeniul Sănătăţii sunt îngrijoraţi de situaţia persoanelor vârstnice.
  • Aceştia solicită prudenţă cu privire la administrarea vaccinului anti COVID-19 produs de AstraZeneca în categoria de vârstă 65 plus.
  • Specialiştii se bazează pe lipsa datelor suficiente, potrivit Ministerului Siguranţei Alimentelor şi Medicamentelor.
1158 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud se pregăteşte de vaccinare. Experţii iau în calcul limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 65 de ani

FOTO: Profimedia

Vaccinul Oxford-AstraZeneca e pe cale să devină primul aprobat în Coreea de Sud, scrie Reuters. Totuşi, o limitare a utilizării acestuia, pe baza reticenţelor exprimate de specialişti, ar putea complica procesul de vaccinare. Primele persoane care vor primi serul ar trebui să fie angajaţii sistemului medical şi cei bătrâni, din categoriile de risc.

Directoratul general al unui organism de evaluare a siguranţei a declarat că grupul naţional farmaceutic aprobă vaccinul pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, dar a recomandat prudenţă cu privire la utilizarea acestuia pentru cei peste 65 de ani.

„Consiliul recomandă medicamentul persoanelor cu vârsta peste 18 ani, la fel ca autorităţile din Europa, dar cere prudenţă cu privire la decizia de inoculare a celor peste 65 de ani, întrucât până acum nu au fost colectate suficiente date”, a declarat Lee Dong-hee.

Sfatul vine după ce mai multe naţiuni europene au anunţat intenţia de a limita administrarea vaccinului la persoanele mai tinere, din cauza datelor insuficiente privind eficacitatea serului la vârstnici.

Prima tranşă din cele 20 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19 AstraZeneca va ajunge în Coreea de Sud în februarie.

AstraZeneca afirmă că vaccinul declanşează un răspuns imun bun la persoanele în vârstă. Compania a solicitat oficialilor sud-coreeni aprobarea de urgenţă a utilizării vaccinului, în termen de 40 de zile, pe 4 ianuarie.

Coreea de Sud îşi propune să vaccineze aproximativ 10 milioane de persoane cu risc ridicat până în luna iulie şi estimează că vor ajunge la imunitate de turmă până în noiembrie. Guvernul aşteaptă 117.000 de doze Pfizer în februarie şi aproximativ 2,6 milioane de vaccinuri AstraZeneca în prima jumătate a anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici