Coronavirus: Dezastrul din America de Sud e mai puţin vizibil, dar este comparabil cu cel din Europa şi SUA

Decesele totale s-au dublat în Lima, capitala statului Peru şi s-au triplat în Manaus, Brazilia. În Guayaquil din Ecuador numărul deceselor este de cinci ori mai mare decât numărul obişnuit la acestă dată din an, informează The New York Times.

1379 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Dezastrul din America de Sud e mai puţin vizibil, dar este comparabil cu cel din Europa şi SUA

Sursă foto: Profimedia

Oraşele din Brazilia îngroapă şiruri de sicrie în morminte comune, iar sute de ecuadorieni îşi caută trupurile membrilor din familie în spitalele mult depăşite numeric şi tehnologic.

Dezastrul din America de Sud nu primeşte atenţia globală precum cel din Europa sau SUA, dar virusul nu ţine cont de geografie şi loveşte cu aceaşi putere. Astfel în America de Sud oraşele sunt la fel de afectate precum Madridul sau New Yorkul dar nu au sistemul medical din aceste oraşe. Astfel chiar dacă număr deceselor provocate de coronavirus nu pare mare pe hârtie la o anliză a deceselor totale în aceste luni situaţia pare gravă. Cifrele de două până la cinci ori mai mari sunt rezultatul fie al testări slabe care nu permite identificare bolnavilor, iar aceştia mor fără a fi confirmaţi, fie este rezultatul colapsării sistemului medical din aceste ţări care a dus la o creştere a deceselor din alte cauze. Oamenii nu mai pot merge la spitale deoarece acestea sunt sub presiunea numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un alt aspect important este abordarea din punct de vedere economic. Multe ţări din zonă sunt în curs de dezvoltare şi nu şi-au permis să i-a măsuri drastice din primele momente. Acestea au dorit să îşi protejeze economia naţională, cel mai bun exemplu fiind Brazilia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici