COVID-19 micşorează speranţa de viaţă în Coreea de Sud pentru prima dată din 1970 încoace

Cei născuţi anul trecut în Coreea de Sud ar putea avea o medie de viaţă de 82,7 ani, faţă de 83,6 cât era în 2021, a anunţat vineri agenţia de statistică. Speranţa de viaţă a scăzut în 2022 pentru prima dată din 1970, afectată de o creştere a numărului de decese legate de COVID-19, notează Reuters.

575 afișări
Imaginea articolului COVID-19 micşorează speranţa de viaţă în Coreea de Sud pentru prima dată din 1970 încoace

COVID-19 micşorează speranţa de viaţă în Coreea de Sud pentru prima dată din 1970 încoace

Cei născuţi anul trecut în Coreea de Sud ar putea avea o medie de viaţă de 82,7 ani, faţă de 83,6 cât era în 2021, a anunţat vineri Agenţia de Statistică de la Seul. Speranţa de viaţă a scăzut în 2022 pentru prima dată din 1970, afectată de o creştere a numărului de decese legate de COVID-19, notează Reuters.

Potrivit sursei citate, OECD a arătat luna trecută că speranţa medie de viaţă a scăzut cu 0,7 ani în cele 39 de naţiuni membre ale sale între 2019 şi 2021.

COVID-19 a provocat 7% din totalul deceselor în 2021, iar speranţa de viaţă rămâne sub nivelul de dinaintea pandemiei în 28 de ţări, conform organizaţiei. Deşi speranţa de viaţă în Coreea de Sud se numără încă printre cele mai ridicate din lume, aceasta a suferit, de asemenea, din cauza COVID.

„Numărul deceselor cauzate de COVID a crescut în 2022 şi s-au clasat pe locul al treilea în topul cauzelor de deces”, a declarat Lim Young-il, un oficial al Agenţiei Statistics Korea, în cadrul unui briefing. În absenţa coronavirusului, speranţa de viaţă ar fi crescut cu 0,1 ani, în loc să fi scăzut cu 0,9 ani, a adăugat Lim. Coreea de Sud a început să urmărească aceste date în 1970.

Japonia, ţara vecină, a înregistrat, de asemenea, o scădere a speranţei de viaţă timp de doi ani consecutivi, pandemia reducând-o cu 0,62 ani pentru femei şi cu 0,51 ani pentru bărbaţi, ajungând la 87,09 ani, respectiv 81,05 ani.

Cu toate acestea, cifrele privind speranţa de viaţă şi-au revenit în unele ţări, cum ar fi Statele Unite, unde au crescut cu aproximativ un an în 2022, după doi ani consecutivi de scădere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici