COVID-19: Testare masivă gratuită pentru toată lumea. Elveţia anunţă că fiecare cetăţean va primi acasă cinci teste pe lună

  • Elveţia a dezvăluit vineri un plan de 1 miliard de franci elveţieni (903 milioane de euro ), vineri, pentru a oferi teste coronavirus gratuite pentru întreaga sa populaţie, ca parte a măsurilor pentru a uşura ieşirea ţării din restricţiile COVID-19.
  • Conform propunerilor, fiecărei persoane i se vor oferi cinci kituri de auto-testare pe lună, de îndată ce vor fi disponibile teste fiabile, a spus guvernul, în timp ce toate testele din farmacii şi centrele de testare vor fi gratuite.
1362 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Testare masivă gratuită pentru toată lumea. Elveţia anunţă că fiecare cetăţean va primi acasă cinci teste pe lună

COVID-19: Testare masivă gratuită pentru toată lumea. Elveţia anunţă că fiecare cetăţean va primi acasă cinci teste pe lună

Companiile şi şcolile vor trebui să efectueze testele în mod repetat folosind probe de salivă colectate pentru a îmbunătăţi prevenirea şi pentru a detecta focarele mai devreme, se arată în plan. Lucrătorii companiilor care testează frecvent angajaţii ar putea fi scutiţi de cerinţele de carantină, relatează Reuters.

Pentru a se asigura că se efectuează mai multe teste, guvernul a propus să plătească pentru testele voluntare. Acesta a estimat că sistemul de testare extins va costa mai mult de 1 miliard de franci anul acesta.

O decizie finală cu privire la propunere urmează să apară pe 12 martie, planul urmând să intre în vigoare începând cu 15 martie. De asemenea, navetiştii transfrontalieri vor fi incorporaţi în plan.

"Pentru a întrerupe în mod specific lanţurile de infecţie, trebuie să fie posibil să se identifice rapid cine poartă virusul. Testarea este, prin urmare, o componentă centrală a controlului pandemiei.”, a precizat guvernul. 

Elveţia iese încet din carantină, cu redeschiderea magazinelor, muzeelor ​​şi bibliotecilor şi cu reluarea activităţilor sportive şi culturale pentru tineri în această săptămână.

Şcolile şi multe teleschiuri sunt deschise, dar restaurantele şi locurile culturale rămân închise. Următoarea etapă a redeschiderii este planificată pentru 22 martie, dacă cursul pandemiei permite, a spus guvernul. Pe 19 martie va decide ce paşi să urmeze în continuare.

Până acum, 9.331 de persoane au murit în Elveţia şi Liechtenstein în timpul pandemiei, în timp ce 562.290 de cazuri au fost confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici