Covid. Rusia are 828 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră zilnică de la începutul pandemiei. Portugalia, ţară-model

  • În Coreea de Sud, autorităţile sanitare au raportat 2.434 de cazuri noi de Covid-19.
  • În schimb, în China nu este stres: Comisia Naţională de Sănătate a anunţat astăzi că a detectat 54 de noi pozitivi pentru coronavirus.
  • Cu un procent de vaccinare a populaţiei de peste 80%, Portugalia va ridica, din octombrie, cele mai multe restricţii
765 afișări
Imaginea articolului Covid. Rusia are 828 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră zilnică de la începutul pandemiei. Portugalia, ţară-model

Covid. Rusia are 828 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră zilnică de la începutul pandemiei. Portugalia, ţară-model

În Rusia, în ultimele 24 de ore, au fost constatate 828 de decese cauzate de Covid-19, cel mai înalt nivel zilnic de la începutul pandemiei: relatează Tass, citând centrul de operaţii anti-coronavirus.

Între timp, Coreea de Sud înregistrează o creştere a infecţiilor care coincid cu Chuseok, „mulţumirea” coreeană, una dintre cele mai importante sărbători din ţară.

Autorităţile sanitare au raportat 2.434 de cazuri noi de Covid-19, după cum a raportat agenţia Yonhap, subliniind că, pentru sărbători, de luni până miercuri, milioane de sud-coreeni s-au mutat pentru a ajunge la familiile lor.

Au fost raportate şi alte şapte decese cauzate de complicaţiile legate de coronavirus. De la începutul pandemiei, în Coreea de Sud au fost confirmate 295.132 de cazuri, cu 2.434 de decese, potrivit datelor din Kdca. Până în prezent, 22,6 milioane de sud-coreeni, 44% din populaţie, au finalizat vaccinarea împotriva Covid-19.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat astăzi că a detectat 54 de noi pozitivi pentru coronavirus: 15 în provincia Fujian din sud-estul şi celelalte 15 din nord-estul Heilongjiang. Celelalte 24 de cazuri au fost diagnosticate la călători străini în Shanghai (9) şi în provinciile Yunnan (13), Fujian (1) şi Guangzhou (1).

Autorităţile sanitare au raportat, de asemenea, că au detectat 11 noi infecţii asimptomatice (toate „importate”), deşi Beijingul nu le consideră ca fiind cazuri confirmate. Totalul acestui tip de cazuri sub observaţie este de 348, dintre care 340 din alte teritorii.

Portugalia, pe de altă parte, care are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva Covid-19 din lume, va ridica majoritatea restricţiilor de sănătate, încă în vigoare, de la 1 octombrie.

Guvernul a anunţat: "Suntem capabili să trecem la a treia şi ultima fază" a "revenirii la normalitate", a declarat premierul Antonio Costa, după şedinţa săptămânală.

Închise de la venirea coronavirusului în primăvara anului 2020, barurile şi cluburile de noapte îşi vor putea redeschide uşile clienţilor cu permisul verde sau cu un test negativ pentru Covid-19, a spus Costa.

De acum înainte, acelaşi permis de sănătate va înceta să mai fie obligatoriu pentru a rămâne într-un hotel sau pentru a lua masa la restaurant în weekend. De joia viitoare vor fi ridicate şi limitele de capacitate pentru magazine, cafenele şi spaţii culturale, dar masca va rămâne obligatorie în locuri închise.

Este de aşteptat ca Portugalia să atingă, săptămâna viitoare, obiectivul de vaccinare a 85% din populaţia sa de aproximativ 10 milioane, a explicat premierul.

În acest moment, 83,4% din populaţie este vaccinată în Portugalia, cel mai înalt nivel din lume, înaintea Maltei şi a Emiratelor Arabe Unite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici