Covid: Zeci de mii de pasageri ai liniilor aeriene afectaţi, în urma anulării unor zboruri

Zeci de mii de pasageri ai companiilor aeriene au fost afectaţi de anularea a mii de zboruri, în condiţiile în care o creştere a numărului de cazuri de Covid a dus la o penurie de personal, scrie BBC.

1418 afișări
Imaginea articolului Covid: Zeci de mii de pasageri ai liniilor aeriene afectaţi, în urma anulării unor zboruri

Covid: Zeci de mii de pasageri ai liniilor aeriene afectaţi, în urma anulării unor zboruri

Mai mult de 7.500 de zboruri au fost anulate în ultimele trei zile, potrivit site-ului de monitorizare a datelor FlightAware.

Companiile aeriene chineze şi americane par a fi cele mai afectate, cu noi întârzieri şi anulări anunţate pentru luni.

Companiile spun că anulările se datorează faptului că echipajele companiilor aeriene au fost depistate pozitiv.

Personalul care nu a fost testat pozitiv, dar care a fost în contact cu persoanele infectate, este obligat să se autoizoleze.

Cazurile înregistrate de Covid sunt în creştere puternică în întreaga lume, în mare parte determinate de varianta Omicron.

În ciuda primelor constatări conform cărora Omicron este mai blând decât alte variante de coronavirus, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de numărul mare de infecţii înregistrate.

Cele mai afectate companii americane sunt Delta, United şi JetBlue.

United a avertizat anterior că o creştere bruscă a cazurilor de Omicron a avut "un impact direct asupra echipajelor noastre de zbor şi a celor care ne conduc operaţiunile", adăugând că a contactat pasagerii afectaţi înainte ca aceştia să vină la aeroport.

Omicron este acum tulpina dominantă în SUA.

Cu toate acestea, cea mai afectată companie aeriană unică pare a fi China Eastern, cu peste 390 de zboruri anulate duminică.

Aeroportul din oraşul Xi'an, din nordul Chinei, a raportat peste 120 de anulări de zboruri.

Mai mult de 13 milioane de persoane din Xi'an au primit recent ordinul de a rămâne acasă, în timp ce autorităţile încearcă să combată un focar de Covid în această zonă.

Aeroportul Heathrow din Londra a înregistrat peste 60 de zboruri anulate duminică.

Aproape 5,4 milioane de persoane au murit din cauza coronavirusului în întreaga lume, potrivit Johns Hopkins University. Au fost confirmate peste 279 de milioane de cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici