Criza Covid: Danemarca este prima ţară din UE care a aprobat pilula Merck

1044 afișări
Imaginea articolului Criza Covid: Danemarca este prima ţară din UE care a aprobat pilula Merck

Criza Covid: Danemarca este prima ţară din UE care a aprobat pilula Merck

Consiliul Naţional de Sănătate din Danemarca a decis să recomande noua pastilă anti-Covid a lui Merck, chiar dacă nu a fost încă aprobată de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA).

Acest lucru a fost anunţat de ziarul danez „Jyllands Posten”. Este prima ţară din Uniunea Europeană care a luat această decizie.

Tratamentul cu tablete reduce riscul unui curs sever de Covid-19, dar tratamentul trebuie început nu mai târziu de cinci zile după apariţia simptomelor.

Prin urmare, Autoritatea de Sănătate Daneză recomandă pacienţilor să contacteze imediat medicul primar, după ce primesc un rezultat pozitiv al testului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici