Criza COVID. Pfizer cere „undă verde” pentru vaccinul pentru copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni şi 5 ani

Cererea urmează să fie depusă la FDA în Statele Unite, iar un răspuns este aşteptat până la sfârşitul lunii februarie.

Imaginea articolului Criza COVID. Pfizer cere „undă verde” pentru vaccinul pentru copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni şi 5 ani

Criza COVID. Pfizer cere „undă verde” pentru vaccinul pentru copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni şi 5 ani

Pfizer urmează să depună cererea de autorizare în Statele Unite pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Covid la copiii cu vârste cuprinsă între 6 luni şi 5 ani. Scopul ar fi să înceapă administrarea vaccinului la sfârşitul lunii februarie.

Primele date de la compania farmaceutică ar arăta că vaccinul - injectat în două doze, cu o zecime din serul folosit pentru adulţi - este sigur şi produce un răspuns imun.

Cu toate acestea, anul trecut, chiar Pfizer a explicat că injecţia dublă a fost mai puţin eficientă la copiii mici, motiv pentru care autorităţile americane sugeraseră companiei să adauge o a treia doză la studiu.

FDA solicită Pfizer să depună cererea pe baza datelor oferite de două doze, apoi să trimită una suplimentară în martie.

Copiii mici prezintă risc mai mic decât adulţii să dezvolte complicaţii grave din cauza Covid, dar incidenţa bolii la grupa de vârstă este în continuă creştere, motiv pentru care accelerarea vaccinurilor pediatrice a fost una dintre priorităţile administraţiei Biden de la preluarea mandatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici