Cum a învins coronavirusul un celebru fotograf de război american la 97 de ani

  • Tony Vaccaro, un celebru fotograf de război american, a învins coronavirusul la 97 de ani.
  • Vaccaro a devenit după cel de-Al Doilea Război Mondial un reputat fotograf în lumea modei şi a celebrităţilor, fiind un apropiat al lui Pablo Picasso.
  • Artistul spune că îşi datorează longevitatea "norocului chior, vinului roşu" şi curajului.
467 afișări
Imaginea articolului Cum a învins coronavirusul un celebru fotograf de război american la 97 de ani

Şi-a pierdut mama la naştere, apoi tatăl, iar la cinci ani era orfan, în Italia, suferind bătăi crunte de la un unchi. În cel de-Al Doilea Război Mondial a supravieţuit Bătăliei din Normandia.

În prezent un reputat fotograf, Tony Vaccaro, în vârstă de 97 de ani, a mai câştigat o bătălie, cu coronavirusul.

Vaccaro locuieşte în Queens, New York, un oraş afectat grav de coronavirus. A stat în spital doar două zile, cu simptome moderate, şi a avut nevoie de o săptămână pentru a se recupera. Apoi i-a surprins pe toţi ridicându-se din pat pentru a se bărbieri.

Îşi atribuie longevitatea "norocului chior, vinului roşu" şi hotărârii de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

"Pentru mine, cel mai mare lucru pe care îl poţi face este să provoci lumea. Şi câştig majoritatea acestor provocări. Asta mă face să merg mai departe", spune fotograful

În timpul războiului, echipamentul militar şi l-a completat cu un aparat foto, cu care a surprins peste 8.000 de imagini ale unor vremuri teribile.

Una dintre cele mai celebre fotografii ale sale este "Sărutul eliberării", în care un soldat american sărută o franţuzoaică, la sfârşitul războiului.

Vaccaro a documentat reconstrucţia Europei şi s-a întors în SUA, unde a devenit fotograf de modă şi celebrităţi, colaborând cu reviste ca Look, Life şi Harper’s Bazaar şi vedete precum Sophia Loren, John F. Kennedy, Enzo Ferrari, Georgia O’Keeffe şi Pablo Picasso, despre care a spus că i-a fost "ca un frate", potrivit Associated Press.

În 2016, HBO a produs un documentar despre el, "Under Fire: The Untold Story of PFC Tony Vaccaro", iar fotografiile sale sunt expuse la Centrul Pompidou din Paris şi Metropolitan Museum of Art din New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici