Cum s-au întors la şcoală elevii din China: "Îi tratăm pe toţi ca la grădiniţă" Măsurile luate de autorităţi

  • Elevii din marile oraşe din China s-au întors la şcoală după luni bune de pauză.
  • Doar elevii din anii terminali merg la şcoală, cu măsuri clare împotriva COVID-19.
  • Programul e mai scurt, clasele au mai puţini elevi, iar masca este obligatorie.
1301 afișări
Imaginea articolului Cum s-au întors la şcoală elevii din China: "Îi tratăm pe toţi ca la grădiniţă" Măsurile luate de autorităţi

Cum s-au întors la şcoală elevii din China: "Îi tratăm pe toţi ca la grădiniţă" Măsurile luate de autorităţi

Marile oraşe din China au reluat şcolile cu o întârziere de două luni. În anumite provincii şcoala a fost reluată de mult, însă în Beijing, Shanghai şi alte mari oraşe, acest llucru s-a produs abia acum de teama unui al doilea val de infecţii..

Momentan doar elevii din anii terminali, pe care îi aşteaptă examene în această vară. Există însă diferenţe mari faţă de modul în care au studiat până acum.

În clase sunt acum mai puţini elevi, orele sunt mai scurte, iar elevii sunt aşteptaţi de unul dintre părinţi la poarta şcolii, transportul public fiind interzis pentru elevi.

În anumite zone din China sunt controale medicale stricte, iar în provincia Guangdong este necesar chiar un test de COVID-19 negativ pentru ca elevul să fie reprimit în şcoală.

La cursuri, elevii trebuie să stea la un metru distanţă faţă de colegi şi profesori, iar măştile stau tot timpul pe faţă.

"Elevii sunt tot timpul sub supravegherea profesorilor, nu-i scăpăm din priviri, parcă sunt iar la grădiniţă", povesteşte Sally, o profesoară din Shenzen pentru Financial Times.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici