Decizia Italiei privind carantina de cinci zile va fi valabilă doar până pe 6 aprilie

Decizia Guvernului Italiei privind scurtarea la cinci zile a perioadei de carantină pentru persoanele care vin pe teritoriul italian din alte ţări membre ale Uniunii Europene va fi valabilă doar până la data de 6 aprilie, având rolul de a facilita deplasările cu ocazia Paştelui catolic.

325 afișări
Imaginea articolului Decizia Italiei privind carantina de cinci zile va fi valabilă doar până pe 6 aprilie

Decizia Italiei privind carantina de cinci zile va fi valabilă doar până pe 6 aprilie - La Repubblica

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a emis marţi după-amiază o ordonanţă care prevede că, în cazul sosirilor sau revenirilor din ţări membre ale Uniunii Europene, este necesar rezultat negativ la test la plecare, carantină timp de cinci zile şi un nou test la finalul celor cinci zile.

Decizia va intra în vigoare imediat după publicarea în Gazeta Oficială din Italia, dar va fi valabilă doar cu ocazia Paştelui catolic, urmând să expire după data de 6 aprilie, afirmă surse guvernamentale de la Roma citate de cotidianul La Repubblica.

Decizia a fost luată pe fondul polemicilor referitoare la posibilitatea deplasărilor cetăţenilor italieni în vacanţe în străinătate.

Facilităţile privind călătoriile în străinătate sunt criticate însă de asociaţiile hotelurilor din Italia. „Nu putem pleca din localitatea de reşedinţă, dar putem merge în Insulele Canare: este absurd; în timp ce 85% dintre hotelurile din Italia sunt nevoite să rămână închise, pentru călătoriile în străinătate este suficient un test la plecare şi la întoarcere. Atunci când am văzut zonele roşii pentru Paşte, mă gândeam că măcar pentru străinătate să fie carantină, în schimb este suficient un test. Iar alte ţări vor profita de acest lucru", afirmă Bernabò Bocca, preşedintele asociaţiei turistice Federalberghi.

„Carantină la revenirea din UE? Ce am pierdut cu toţii... Sincer, nu vedem sensul acestei măsuri sanitare şi nu reuşim să o detaşăm de polemicile din ultimele zile privind faptul că se poate călători în ţări străine de Paşte. De ce nu a fost emisă mai devreme această ordonanţă? Pare a fi ceva de genul îngreunării condiţiilor de călătorie. Şi noi, agenţiile de turism, suntem firme italiene. Şi acum avem doar două curse charter (de cel mult 180 de pasageri), un număr foarte mic în raport cu pierderile grave din ultimul an", a reacţionat Pier Ezhaya, preşedintele Asociaţiei agenţiilor de turism Astoi Confindustria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici