Director BioNTech: Vaccinul împotriva Covid-19 „este foarte probabil” să funcţioneze şi în cazul noii tulpine din Marea Britanie

  • Directorul executiv al companiei farmaceutice germane BioNTech a declarat că este încrezător că vaccinul companiei funcţionează împotriva noii variante de coronavirus din Marea Britanie, dar că sunt necesare studii suplimentare pentru a fi siguri.
  • Uğur Şahin a declarat într-o conferinţă de presă că echipa sa a lucrat la încercarea de a afla dacă vaccinul funcţionează împotriva tulpinei din Marea Britanie sau dacă ar fi necesar să-l adapteze. Rezultatele vor fi cunoscute în termen de două săptămâni, a spus el.
  • „Nu ştim în acest moment dacă vaccinul nostru este, de asemenea, capabil să ofere protecţie împotriva acestei noi variante”, a spus Şahin, la o zi după ce vaccinul a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană. Dar, din punct de vedere stiintific, este foarte probabil ca raspunsul imun al acestui vaccin să fie eficient şi împotriva noii tulpine, a precizat directorul executiv al BioNTech.
6359 afișări
Imaginea articolului Director BioNTech: Vaccinul împotriva Covid-19 „este foarte probabil” să funcţioneze şi în cazul noii tulpine din Marea Britanie

Director BioNTech: Vaccinul împotriva Covid-19 „este foarte probabil” să funcţioneze şi în cazul noii tulpine din Marea Britanie

Şahin a spus că varianta descoperită în Marea Britanie are nouă mutaţii. Dar a spus că proteinele din varianta din Marea Britanie sunt 99% aceleaşi cu cele de pe tulpinile predominante şi, prin urmare, BioNTech are „încredere ştiinţifică” că vaccinul său ar fi eficient, relatează The Guardian.

Dacă vaccinul ar trebui să fie ajustat pentru noua variantă, compania ar putea face acest lucru în aproximativ şase săptămâni, a spus Şahin.

"În principiu, frumuseţea tehnologiei messenger este că putem începe direct să proiectăm un vaccin care imită complet această nouă mutaţie - am putea fi capabili să oferim un nou vaccin tehnic în termen de şase săptămâni", a spus el.

Dar el a spus că modificările ar trebui foarte probabil să fie aprobate de autorităţile de reglementare înainte ca noul lot de vaccinuri să poată fi utilizat, deoarece „datele privind eficacitatea” ar lipsi.

Întrebat când viaţa ar putea reveni la normal, Şahin a avertizat că vaccinul nu va avea un impact adecvat asupra numărului de infecţii până la sfârşitul verii. „Avem nevoie de o nouă definiţie a normalului”, a spus el.

„Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”, a adăugat oficialul.

Vaccinul BioNTech, dezvoltat împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer, a fost autorizat pentru utilizare în peste 45 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici