Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: "Poate ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi"

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut un apel luni pentru continuarea luptei împotriva Covid-19, avertizând că, deşi ne-am săturat să luptăm împotriva pandemiei, virusul „nu s-a săturat de noi”.

3541 afișări
Imaginea articolului Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: "Poate ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi"

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: "Ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi"

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut un apel luni pentru continuarea luptei împotriva împotriva Covid-19, avertizând că, deşi ne-am săturat să luptăm împotriva pandemiei, virusul „nu s-a săturat de noi”.

Este vital, a spus el, ca oamenii să urmeze ştiinţa şi să reziste dorinţei de a închide ochii în faţa virusului.

"S-ar putea spune că ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi", a spus el.

Tedros a avertizat că pandemia a scos la iveală necesitatea ca lumea să recucerească un „simţ al scopului comun”, care în ultimii ani a fost erodat de „valurile naţionalismului greşit şi ale izolaţionismului”.

Vorbind la principala adunare anuală a OMS, care a fost reluată luni după ce a fost întreruptă în mai, Tedros Adhanom Ghebreyesus a salutat şi alegerea lui Joe Biden ca următor preşedinte american, exprimând-şi speranţa că ar putea semnala o cooperare globală mai strânsă pentru a pune capăt pandemiei.

"Îl felicităm pe preşedintele ales Joe Biden şi vicepreşedintele ales Kamala Harris şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm foarte strâns cu administraţia lor".

Biden a semnalat că administraţia sa va inversa decizia lui Donald Trump de a retrage Statele Unite din OMS.

„Trebuie să ne reimaginăm conducerea, construită pe încrederea reciprocă şi răspunderea reciprocă, pentru a pune capăt pandemiei şi a aborda inegalităţile fundamentale care stau la baza atâtor probleme din lume”, a spus Tedros.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici