Doar 5% din români s-au vaccinat cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore. Gheorghiţă: ”Neîncrederea este firească”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că este „firească” neîncrederea românilor în vaccinul de la AstraZeneca, după ce multe ţări au suspendat acest vaccin. Însă, ”beneficiile vaccinării sunt indiscutabile”, a adăugat Gheorghiţă.

1043 afișări
Imaginea articolului Doar 5% din români s-au vaccinat cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore. Gheorghiţă: ”Neîncrederea este firească”

Coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că neîncrederea în vaccinul produs de AstraZeneca este firească, după ce, în 24 de ore, doar 5% dintre români s-au vaccinat cu acest vaccin.

„În ceea ce priveşte neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aş putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluţie a creşterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Ştim foarte bine că au fost ţări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca (...). Vom vedea care va fi decizia de aici înainte”, a spus Gherghiţă, la TVR.

Coordonatorul vaccinării împotriva COVID-19 afirmă că este momentul firesc să fie luată o decizie comună la nivelul tuturor ţărilor europene în privinţa vaccinării cu AstraZeneca şi că toţi cei care se ocupă de acest subiect îşi doresc acest lucru.

Gheorghiţă a precizat că miercuri seara se desfăşoară o şedinţă a tuturor miniştrilor sănătăţii de la nivelul ţărilor UE în care s-ar putea lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor ţărilor membre, „aşa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin”.

„Până la urmă trebuie să punem în balanţă beneficiile vaccinării, indiscutabile, şi riscurile acestei boli”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile, arăta, miercuri, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Cheagurile de sânge neobişnuite pot fi listate drept „efecte adverse rare”, a adăugat EMA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici