Doar zece vaccinaţi cu prima doză s-au îmbolnăvit de Covid-19 în Israel

Zece persoane au fost raportate ieri în Israel că s-au îmbolnăvit de Covid-19 la 7-14 zile după ce s-au vaccinat. Nimic şocant. Producătorul Pfizer anunţase că există o aşa-numită „fereastră imunologică” între primul vaccin şi rapel plus aproximativ o săptămână după administrarea celui din urmă.

1337 afișări
Imaginea articolului Doar zece vaccinaţi cu prima doză s-au îmbolnăvit de Covid-19 în Israel

Doar zece vaccinaţi cu prima doză s-au îmbolnăvit de Covid-19 în Israel

Prin urmare, formula corectă ar fi, raportat la numărul de vaccinări, „doar zece persoane”.

Mutaţia SARS-CoV-2 din Marea Britanie stârneşte îngrijorare la Ierusalim. Există 30 de astfel de cazuri depistate, răspândite în toată ţara. Nici unul dintre cei vizaţi nu a ieşit din ţară în ultimul timp. Ceea ce înseamnă că respectiva mutaţiea virusului e de ceva vreme în Israel. Conform anchetelor epidemiologice, cei 30 au contaminat alţi 189.

Din cauză că, în acest moment, vaccinurile sunt pe terminate, toată activitatea de vaccinare s-a restâns în policlinici, care susţin că nu au nici o obligaţie de a furniza a doua doză celor care nu s-au vaccinat la ei. În plus, listele de programări ale policlinicilor sunt deja pline. Nu e clar când şi unde vor fi „strecurate” programările pentru rapel făcute în afara policlinicilor (adică în spitale şi în centrele organizate ad-hoc).

Penuria de vaccinuri e consecinţa eficienţei cu care s-au administrat până acum. Planul era de a fi administrate în jur de 60.000 de doze pe zi (cum s-a întâmplat în prima săptămână), ceea ce ar fi trebuit să ajungă până în februarie, când Pfizer urma să mai trimită un milion de doze. Numai că s-au depăşit toate aşteptările cu cele 150.000 de vaccinuri pe zi.

Vestea bună e că  Moderna a anunţat că va furniza deja o parte dintre vaccinurile contractate până la sfârşitul lui ianuarie, nu în martie cum fusese programat.

La miezul nopţii începe lockdownul numărul patru sau, mai precis, trei şi jumătate. Două derogări de distanţare de casă 1000 de metri, în loc de 500 cum era până acum. Sportul individual e fără limită de distanţare – poţi alerga cât vezi cu ochii. Aeroportul nu se închide. Cine are bilet  cumpărat poate călători, dacă are noroc şi compania aerieană nu anulează zborul (avioanele sunt aproape goale). Revenirea în Israel se lasă cu carantină la domiciliu de minimum 10 zile. Cine vine din ţări „roşii” din punct de vedere epidemiologic intră automat în carantină instituţionalizată.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici