Doctori americani cer folosirea urgentă a hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19: Nu trebuie aşteptate rezultatele testelor controlate

  • Asociaţia Americană a Medicilor şi Chirurgilor din Statele Unite a redactat o scrisoare deschisă către guvernatorul statului Arizona
  • A urgentat introducerea utilizării hidroxiclorochinei pentru a trata Covid-19
  • Medicii susţin că 91% din 2333 de pacienţi trataţi cu hidroxiclorochină au fost ajutaţi de acest medicament
3330 afișări
Imaginea articolului Doctori americani cer folosirea urgentă a hidroxiclorochinei pentru tratarea Covid-19: Nu trebuie aşteptate rezultatele testelor controlate

Asociaţia Medicilor şi Chirurgilor din America susţine că medicamentul controversat  - hidroxiclorochina - este eficient în proporţie de 91% în vindecarea coronavirusului, relatează Daily Mail.

Popularitatea hidroxiclorochinei a luat proporţii, mai ales după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a promovat-o ca fiind eficientă în tratarea Covid-19. Profesorul francez Didier Raoult susţine că hidroxiclorochina este un „tratament standard pentru bolile pulmonare” şi a promovat o schemă în combinaţie cu azitromicina pentru Covid-19. 

Însă, există temeri că hidroxiclorochina poate avea efecte secundare, cum ar fi probleme cardiace sau pierderea vederii. Asociaţia Americană a Medicilor şi Chirurgilor din Statele Unite susţine cu date că din 2.333 de pacienţii trataţi cu hidroxiclorochină s-au vindecat 91,6%.

Într-o scrisoare adresată guvernatorului din Arizona, Doug Ducey, grupul de medicii a solicitat să nu fie aşteptat rezultatul testelor clinice clasice pentru ca medicamentul să fie folosit pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19. Procesul trebuie să se bazeze pe utilizarea interpretărilor rezonabile ale datelor disponibile limitat. 

Un studiu al Veteran Affairs asupra medicamentului susţinea că unor pacienţi le-a accelerat decesul. Grupul de medici americani a respins rezultatele preliminare şi a susţinut că cele 52 de persoane folosite ca eşantion au murit pentru că erau foarte bolnave, ceea ce înseamnă că rezultatele despre efectele hidroxiclorochininei nu sunt concludente. 

Un alt studiu făcut pe hidroxiclorochină, realizat în Brazilia, a fost oprit la scurt timp după ce mai mulţi pacienţi au dezvoltat aritmii cardiace.

Autorităţile de reglementare din SUA  nu au aprobat medicamentul pentru tratarea coronavirusului, punct pe care dr. Anthony Fauci, un expert american din domeniul bolilor infecţioase şi membru al grupului de lucru pentru combaterea coronaviruslui a ţinut să-l sublinieze.

Întrebat dacă există dovezi că hidroxiclorochina funcţionează pentru a trata coronavirusul, dr. Fauci a spus: „Nu. Răspunsul este nu” şi a citat absenţa studiilor clinice pentru noul medicament. El a ţinut să reamintească oamenilor că rapoartele privind utilizarea acestuia pentru pacienţii cu coronavirus au fost doar poveşti, relatează Daily Mail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici