Două persoane din Coreea de Sud au decedat după ce au fost vaccinate anti-Covid cu serul AstraZeneca

  • Autorităţile sud-coreene investighează moartea a două persoane care au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate anti-Covid cu serul AstraZeneca.
  • AstraZeneca a declarat că este la curent cu investigaţia efectuată de Agenţia Coreeană de Control şi Prevenire a Bolilor.
  • Coreea de Sud a început campania de vaccinare săptămâna trecută.
3507 afișări
Imaginea articolului Două persoane din Coreea de Sud au decedat după ce au fost vaccinate anti-Covid  cu serul AstraZeneca

Două persoane din Coreea de Sud au decedat după ce au fost vaccinate anti-Covid cu serul AstraZeneca

Autorităţile sud-coreene investighează moartea a două persoane, ambele cu afecţiuni preexistente, care au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate anti-Covid cu serul AstraZeneca, relatează Reuters.
 
AstraZeneca a declarat că este la curent cu investigaţia efectuată de Agenţia Coreeană de Control şi Prevenire a Bolilor (KDCA), dar siguranţa vaccinului a fost studiată pe larg în studiile clinice, cu date care confirmă faptul că este, în general, bine tolerat.
 
"KDCA efectuează anchete epidemiologice cu autorităţile locale pentru a confirma orice legătură cu inocularea," a declarat directorul KDCA, Jeong Eun-kyeong.
 
Deocamdată, nu a confirmat încă nicio legătură de cauzalitate cu vaccinul.
 
Este vorba despre un pacient în vârstă de 63 de ani, cu boală cerebrovasculară, a dezvoltat simptome, inclusiv febră mare, după ce a primit vaccinul în urmă cu patru zile, a precizat Jeong.
 
Bărbatul a fost mutat marţi la un spital mai mare, dar a murit după ce a prezentat simptome de otrăvire a sângelui şi pneumonie, a raportat agenţia de ştiri Yonhap.
 
Un alt pacient în vârsta de 50 de ani cu o tulburare cardiacă şi diabet a murit miercuri, după ce a suferit multiple atacuri de cord. Persoana primise vaccinul cu o zi înainte.
 
Jeong a spus că nu au existat până acum cazuri de decese după  administrarea vaccinurilor COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca sau Pfizer / BioNTech.
 
KDCA a spus că dintre persoanele care au primit vaccinurile împotriva coronavirusului, 207 au avut reacţii adverse, trei manifestând reacţii alergice severe, cunoscute sub numele de anafilaxie.
 
Coreea de Sud a început campania de vaccinare săptămâna trecută. Până marţi la miezul nopţii, 85.904 de persoane primiseră primele doze de vaccin AstraZeneca şi 1.524 primiseră serul Pfizer.
 
Coreea de Sud a raportat marţi 444 de cazuri noi de COVID-19, în creştere de la 344 câte au existat luni. Bilanţul total se ridică la 90.816 de infectări şi 1.612 decese.
 
Şi Japonia a raportat un deces, după ce o femeie în vârstă de 60 de ani a făcut o hemoragie cerebrală la trei zile după ce primise vaccinul Pfizer. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici