Video Drumul către imunizare: Vaccin împotriva coronavirusului, testat pe oameni în Marea Britanie

  • Marea Britanie începe joi să testeze un vaccin împotriva coronavirusului pe oameni
  • Vaccinul este dezvoltat de Universitatea Oxford. Oamenii de ştiinţă vor să afle dacă oferă imunitate în faţa SARS-CoV-2
  • Guvernul de la Londra a anunţat că va sprijini cu aproximativ 23 de milioane de euro programul celor de la Oxford
  • Oamenii de ştiinţă britanici speră să poată scoate pe piaţă vaccinul în această toamnă
  • Alte două vaccinuri împotriva coronavirusului sunt în faza de testare pe oameni în SUA
881 afișări

Bătălia momentului în lupta cu pandemia de coronavirus este găsirea unui vaccin, în lipsa căruia, viaţa pe Pământ nu se poate reîntorce la normalul de dinainte. Marea Britanie face paşi concreţi în acest sens şi anunţă că de joi va începe testarea unui astfel de vaccin pe oameni. El este dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Oxford şi a trecut până acum de etapele de testare din laborator.

Andrew Pollard, profesor la Centrul pentru Vaccin de la Oxford: „Trebuie să facem aceste teste clinice, pentru a afla cât de bine protejează aceste vaccinuri şi, de asemenea, cât durează protecţia dacă îţi faci vaccinul. Şi dacă oferă această protecţie.”

Pe lângă gradul de imunizare în faţa coronavirusului pe care o astfel de injecţie o poate oferi, cercetătorii vor să afle dacă este sigură pentru oameni.

Ce tip de reacţii adverse pot să apară în urma vaccinării?

„Ştim că unii oameni pot face febră şi o inflamaţie a braţului”, spune Andrew Pollard.

Perioada de testare va dura până la jumătatea lunii august şi la ea vor participa 510 oameni, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Dacă studiul se va desfăşura fără probleme, cercetătorii de la Oxford speră ca în toamnă vaccinul lor să poată fi folosit pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici