După peste 3 ani, Noua Zeelandă a renunţat la ultimele restricţii COVID

Noua Zeelandă a renunţat marţi la ultimele restricţii impuse în timpul pandemiei COVID-19, punând capăt uneia dintre cele mai stricte strategii din lume în caz de pandemie.

316 afișări
Imaginea articolului După peste 3 ani, Noua Zeelandă a renunţat la ultimele restricţii COVID

După peste 3 ani, Noua Zeelandă a renunţat la ultimele restricţii COVID

Ministrul Sănătăţii, Ayesha Verrall, a declarat că naţiunea insulară a pus capăt, începând de marţi la miezul nopţii, regulii de izolare obligatorie de şapte zile pentru cei care au fost testaţi pozitiv la coronavirus, precum şi obligativităţii folosirii măştilor în unităţile sanitare, anunţă CNN.

„A fost un drum lung, însă, datorită unei munci intense, abordarea COVID-19 a Noii Zeelande a trecut de la un răspuns de urgenţă la o gestionare sustenabilă pe termen lung", a declarat Verrall.

Ministrul a mai spus că oamenii care „se simt rău sau au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19" sunt sfătuiţi să rămână acasă timp de cinci zile. De asemenea, se păstrează recomandarea privind utilizarea măştilor pentru a preveni răspândirea bolilor respiratorii.

Premierul Chris Hipkins a descris renunţarea la restricţii drept o „etapă importantă". El a precizat că 3.249 de cetăţeni din Noua Zeelandă au murit din cauza coronavirusului, din cei 5,1 milioane de locuitori ai ţării.

„Dacă Noua Zeelandă ar fi avut o rată de mortalitate cauzată de COVID-19 similară cu cea din Statele Unite, am fi raportat în jur de 15.000 de decese cauzate de COVID", a susţinut premierul.

Noua Zeelandă şi-a redeschis graniţele pe parcursul anului 2022, renunţând treptat la controlul riguros instituit în martie 2020.Măsurile stricte au avut efecte asupra economiei şi asupra sondajelor privind intenţia de vot a cetăţenilor la alegerile parlamentare din luna octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici