După Pfizer, şi Moderna anunţă că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

  • Moderna a declarat că desfăşoară un studiu în stadiu intermediar pentru o doză de rapel a vaccinului său COVID-19 concepută special pentru a viza varianta Omicron.
  • Anunţul vine la o zi după ce compania rivală Pfizer a anunţat un studiu similar.
578 afișări
Imaginea articolului După Pfizer, şi Moderna anunţă că testează un nou vaccin pentru varianta Omicron

După Pfizer şi Moderna anunţă că testează un nou vaccin pentru varianta Omircon

Compania a declarat că, deşi o a treia doză a vaccinului său original împotriva coronavirusului a crescut nivelurile anticorpilor neutralizanţi, valorile acestora au scăzut la şase luni după administrarea dozei de rapel. Totuşi, anticorpii neutralizanţi au rămas detectabili la toţi participanţii, a precizat Moderna.

În timp ce studiile au indicat că Omicron are ca rezultat o formă de COVID-19 mai puţin sever decât cele observate în timpul valurilor anterioare, varianta a devenit rapid dominantă în multe părţi ale lumii, ceea ce a dus la creşterea numărului de infecţii şi a pus la grea încercare sistemele de sănătate, relatează Reuters.

În prezent, varianta reprezintă 99,9% din cazurile de COVID-19 din Statele Unite.

Moderna a declarat că va studia noul vaccin la adulţii cu vârsta de 18 ani şi peste. Studiul va testa rapelul la persoanele care au primit schema iniţială de două doze - mRNA-1273, precum şi la persoanele care au primit seria iniţială plus a treia doză din acelaşi vaccin, a precizat compania.

Moderna intenţionează să cuprindă în studiu aproximativ 300 de participanţi în fiecare dintre cele două grupuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici