EMA: Vaccinurile care trebuie adaptate împotriva noilor variante Covid nu vor întâmpina obstacole majore pentru acordarea licenţelor

  • Vaccinurile Covid-19 care trebuie adaptate pentru a contracara noile variante ale coronavirusului nu vor întâmpina obstacole majore pentru acordarea licenţelor
  • Cele trei vaccinuri aprobate în UE sunt eficiente împotriva noilor tulpini, conform datelor disponibile până acum, a precizat Agenţia Europeană a Medicamentului.
  • Trebuie respectate aceleaşi standarde de siguranţă şi calitate a producţiei.
500 afișări
Imaginea articolului EMA: Vaccinurile care trebuie adaptate împotriva noilor variante Covid nu vor întâmpina obstacole majore pentru acordarea licenţelor
Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a declarat joi că vaccinurile Covid-19 care trebuie adaptate pentru a contracara noile variante ale coronavirusului nu vor întâmpina obstacole majore pentru acordarea licenţelor, notează dpa.
 
Un ingredient activ modificat nu ar trebui să fie supus din nou întregului proces de autorizare dacă vaccinul-mamă a primit deja autorizaţia de punere pe piaţă în Uniunea Europeană, a declarat EMA.
 
În acest caz, sunt suficiente testele clinice privind eficienţa care să implice un număr mic de participanţi.
 
Cele trei vaccinuri aprobate în UE sunt eficiente împotriva noilor tulpini, conform datelor disponibile până acum, a precizat EMA.
 
"Cu toate acestea, se pare că odată cu apariţia mutaţiilor continue şi a noilor variante, vaccinurile autorizate ar trebui să fie adaptate, în timp util, pentru a asigura o protecţie continuă", a adăugat agenţia.
 
Producătorii ar trebui să testeze formarea anticorpilor, precum şi să studieze efectele administrării unei singure doze, de exemplu pentru cei care au primit vaccinul original.
 
Trebuie respectate aceleaşi standarde de siguranţă şi calitate a producţiei, a spus EMA.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici