Epidemia de coronavirus a ucis afacerile cu flori: ”Nu ştim încă ce putem să facem ca să salvăm business-urile”

  • Cei mai mulţi dintre comercianţii de flori au pierderi de peste 80%, în această perioadă
  • Business-urile mici au încetat activitatea din cauza lipsei de clienţi
  • Afacerea cu flori, în România, depăşeşte 300 de milioane de lei
709 afișări
Imaginea articolului Epidemia de coronavirus a ucis afacerile cu flori: ”Nu ştim încă ce putem să facem ca să salvăm business-urile”

Epidemia de coronavirus a ucis afacerile cu flori: ”Nu ştim încă ce putem să facem ca să salvăm business-urile”

Cu o floare nu faci primăvară. Dacă îţi pui ambiţia poţi să cumperi un buchet mare, dar cum justifici drumul până la florărie în declaraţia pe propria răspundere? Cu noile reguli florile nu mai prezintă interes pentru oameni. Alina Neacşa, specialist aranjamente florare, îşi face griji pentru toţi lucrătorii din acest domeniu.

Alina Neacşa, florist: „Situaţia este drastică, vă daţi seama, producţia, la nivel de producţie, nu poate fi oprită florile cresc, sunt recoltate, nu există o piaţă de desfacere, deci nu se pot vinde, trebuie să le arunce. Sunt foarte multe necunoscute şi nu ştim încă ce putem să facem ca să salvăm business-urile, dar toată lumea acţionează haotic.”

Business-urile mai mici, precum florării sau depozite, au închis, pentru că nu se puteau susţine. Cei mai mulţi dintre florişti au pirderi de peste 80%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În momentul de faţă, statul nu îi poate ajuta. Nu există o lege a perisabilităţii pentru florile tăiate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici