Epidemiolog: Valul 4 se îndreptă spre cel mai pesimist scenariu - 8.500 de cazuri pe zi / Când ar putea fi introduse restricţii

Săptămâna aceasta vom depăşi maximul prognozat de 4.000 de internări în spitale din cauza valului 4, susţine epidemiologul Octavian Jurma: „Evoluţia se apropie de scenariul meu cel mai pesimist - un vârf de 8.500 cazuri pe zi”. El estimează noi măsuri de limitare în octombrie.

100550 afișări
Imaginea articolului Epidemiolog: Valul 4 se îndreptă spre cel mai pesimist scenariu - 8.500 de cazuri pe zi / Când ar putea fi introduse restricţii

Epidemiolog: Valul 4 se îndreptă spre cel mai pesimist scenariu - 8.500 de cazuri pe zi / Când ar putea fi introduse restricţii

„Săptămâna aceasta vom depăşi toate pragurile asumate de guvern (şi furnizate de INSP?) pentru cel mai pesimist scenariu în valul 4-Delta”, scrie epidemiologul Octavian Jurma pe Facebook.

Săptămâna trecută, România a depăşit vârful de 1.500 de cazuri noi pe zi, iar săptămâna aceasta îl va depăşi şi pe cel de 2.000 de cazuri noi pe zi, spune Jurma.

„Mai grav, săptămâna aceasta vom depăşi maximul prognozat de 4.000 de internări în spitale. Mult mai grav, am depăşit deja pragul de 400 de internări în terapie intensivă şi îl vom depăşi şi pe cel de 500 de internări al ATI”, adaugă acesta.

Epidemiologul foloseşte un tabel de predicţie conform căruia evoluţia valului 4 se apropie tot mai mult de scenariul său cel mai pesimist: un vârf în jurul a 8.500 de cazuri pe zi la mijlocul lunii octombrie.

„Este foarte probabil că în luna octombrie se vor lua măsuri de limitare şi mă aştept [sper] ca valorile din a doua jumătate a lunii octombrie să nu fie atinse sau să reprezinte vârful valului 4”, transmite Octavian Jurma.

Acesta precizează că tabelul este un instrument simplu şi imprecis, dar rapid şi util de lucru pentru oricine are nevoie să estimeze rapid pe teren evoluţia într-un trend: „e ca şi cum ai folosi un ceas solar ca să te orientezi în absenţa unui ceas artizanal. Ultimul e mai precis, dar, dacă a fost reglat greşit, poate produce erori mai mari decât ceasul solar”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici