Europa a depăşit 75 de milioane de cazuri de COVID-19 pe fondul răspândirii Omicron

Europa a depăşit vineri 75 de milioane de cazuri de coronavirus, potrivit Reuters, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru noua variantă Omicron, în condiţiile în care spitalele din unele ţări sunt deja solicitate de valul actual.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Europa a depăşit 75 de milioane de cazuri de COVID-19 pe fondul răspândirii Omicron

Europa a depăşit 75 de milioane de cazuri de COVID-19 pe fondul răspândirii Omicron

Peste 15 ţări din Europa au raportat cazuri confirmate ale noii variante care a zguduit pieţele financiare. Agenţia de sănătate publică a Uniunii Europene a declarat joi că varianta Omicron ar putea fi responsabilă pentru mai mult de jumătate din toate infecţiile cu COVID-19 din Europa în câteva luni.

Chiar şi înainte de descoperirea variantei Omicron, Europa era epicentrul pandemiei, 66 din fiecare 100 de noi infecţii zilnice provenind din ţările europene, potrivit unei analize Reuters.

Europa de Est are 33% din totalul cazurilor raportate şi aproximativ 53% din totalul deceselor raportate în Europa.

Marea Britanie a raportat până în prezent cel mai mare număr total de cazuri de coronavirus din regiune, urmată de Rusia, Franţa şi Germania.

Datele Reuters arată că ritmul pandemiei s-a accelerat în a doua jumătate a anului 2021. Europa a raportat cea mai mare medie zilnică de 359.000 de cazuri noi în a doua jumătate a anului, comparativ cu cea mai mare medie zilnică de aproximativ 241.000 de cazuri pe zi în prima jumătate a anului.

Regiunea europeană a avut nevoie de 136 de zile pentru a trece de la 50 de milioane de cazuri la 75 de milioane, comparativ cu 194 de zile pentru a ajunge de la 25 la 50 de milioane, în timp ce primele 25 de milioane de cazuri au fost raportate în 350 de zile.

Pentru a face faţă acestei creşteri, mai multe guverne europene au reimpus restricţiile, de la închiderea totală a Austriei la o închidere parţială în Olanda şi restricţii pentru persoanele nevaccinate în unele părţi din Germania, Republica Cehă şi Slovacia.

În Letonia, una dintre cele mai puţin vaccinate ţări din UE, cadavrele de la morgă au ajuns îngrămădite unele peste altele, nerevendicate timp de mai multe zile, în timp ce rudele fac cozi la cimitire pentru a le înmormânta. Spitalele din Republica Cehă, unde doar 62% din populaţie a primit cel puţin o doză, sunt solicitate de numărul de pacienţi cu COVID.

Forţele aeriene germane au transferat pacienţi COVID din spitale pline la altele din ţară, folosind unităţi de terapie intensivă zburătoare.

În Ucraina, unde doar 30% au primit cel puţin o primă doză, numărul mediu de decese COVID pe zi a stabilit recent recorduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici