Europa devine prima regiune a lumii care depăşeşte 1 milion de decese cauzate de COVID-19

Decesele legate de coronavirus în regiunea europeană au depăşit 1 milion vineri, în condiţiile în care eforturile de vaccinare încearcă să ţină pasul cu noile variante apărute care provoacă un al treilea val de infecţii, relatează Reuters.

250 afișări
Imaginea articolului Europa devine prima regiune a lumii care depăşeşte 1 milion de decese cauzate de COVID-19

Europa devine prima regiune a lumii care depăşeşte 1 milion de decese cauzate de COVID-19

De când a început pandemia, în regiunea europeană au fost raportate cel puţin 37.221.978 infecţii şi 1.000.062 decese, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Continentul european, care include 51 de ţări, are aproximativ 35,5% din totalul deceselor provocate de coronavirus şi 30,5% din toate cazurile din lume. În statistică au fost incluse Rusia, Regatul Unit, cei 27 de membri ai Uniunii Europene şi alte ţări.

Regiunea europeană a administrat aproximativ 12 vaccinuri la fiecare 100 de persoane, după Statele Unite, unde au fost inoculate 34 de doze la 100 de persoane, conform cifrelor din Our World in Data. Israelul conduce lumea în eforturile de vaccinare, cu aproximativ 110 doze administrate la 100 de persoane. Unele vaccinuri necesită două doze.

Cu numărul deceselor legate de COVID-19 din UE la peste 550.000 şi cu mai puţin de o zecime din populaţie inoculată, şeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că situaţia se înrăutăţeşte. „Vedem creasta unui al treilea val care se formează în statele membre şi ştim că trebuie să accelerăm ratele de vaccinare”.

Miercuri, Uniunea Europeană a ameninţat că va interzice exporturile de vaccinuri COVID-19 către Marea Britanie.

Ţările din Europa de Est, inclusiv Rusia, rămân cele mai afectate în baza numărului total de cazuri şi decese.

Rusia are cel mai mare număr total de infecţii COVID, cu peste 4,4 milioane sau aproape 12% din toate cazurile din regiune. Ţara are una dintre cele mai mari rate de mortalitate COVID-19 din lume, cu aproximativ 153 de decese la 100.000 de rezidenţi, în spatele Statelor Unite, cu 164 de decese la fiecare 100.000 de persoane.

În timp ce numărul oficial de morţi din Rusia este de 94.267, cel puţin 221.534 de oameni au pierit din cauza bolii, potrivit unui calcul Reuters.

Italia a devenit a treia ţară din Europa care a depăşit peste 100.000 de decese săptămâna trecută. Premierul Mario Draghi a avertizat că situaţia se va înrăutăţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici