Expert britanic: "Acţiunile celor cu vârsta 50-69 ani vor stabili ce urmează". Le cere oamenilor supraponderali şi vârstnicilor să se izoleze în continuare

  • Datele strânse de specialiştii NHS, din Marea Britanie, notează că 54% dintre pacienţii internaţi cu nevoia urgentă de terapie intensivă au vârste cuprinse între 50 şi 69 ani
  • Mike Fischer, doctor britanic, spune că persoanele din categoria de vârstă 50-69 de ani ar trebui să păstreze măsurile de autoizolare pentru o perioadă mai lungă
  • Persoanele care suferă de obezitate sunt şi ele mai expuse
4110 afișări
Imaginea articolului Expert britanic: "Acţiunile celor cu vârsta 50-69 ani vor stabili ce urmează". Le cere oamenilor supraponderali şi vârstnicilor să se izoleze în continuare

Expert britanic: "Acţiunile celor cu vârsta 50-69 ani vor stabili ce urmează". Le cere oamenilor supraponderali şi vârstnicilor să se izoleze în continuare

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, îndeosebi cele cu greutatea mai mare decât cea normală ori care suferă chiar de obezitate, ar trebui să păstreze măsurile de autoizolare pentru mai multă vreme, spune doctorul Mike Fischer. Acesta este de părere că oamenii din această categorie de vârstă vor influenţa şi ce urmează după începerea ridicării restricţiilor.
 
În Marea Britanie, aproximativ trei sferturi dintre pacienţii în stare critică au fie o greutate peste medie, fie suferă de obezitate, scrie cotidianul britanic Daily Mail.
 
"Cred că mesajul trebuie îndreptat către cei cu vârste de peste 50 şi 60 de ani, care trebuie să fie mai disciplinaţi şi să facă sacrificiul de a se izola. La fel şi cei de peste 70 de ani.
 
Peste jumătate dintre persoanele internate în stare critică în Marea Britanie au între 50 şi 69 de ani. Deci pentru a reduce presiunea pe sistemul de sănătate în decurs de câteva săptămâni putem spune că acest factor al acţiunilor celor de 50-69 ani va fi decisiv.
 
51% dintre cei de 50-69 ani internaţi în stare critică au murit. Nu protejaţi doar comunitatea şi sistemul de sănătate, ci vă protejaţi pe voi", a spus Mike Fischer.
 
Potrivit datelor extrase de la primii 5.578 de pacienţi înregistraţi în Marea Britanie, vârsta medie a celor în stare critică este de 60 de ani.
 
Din total, 19% au fost bărbaţi de peste 50 de ani, iar 7.8% femei trecute de aceeaşi vârstă. 22%, respectiv 8% au fost bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 60 şi 69 ani.
 
64.3% din populaţia Marii Britanii este considerată a avea o greutate peste medie, cu 35.6% fiind peste greutatea optimă" şi 28.7% supraponderali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici