Expert OMS: COVID-19 s-ar fi putut răspândi în piaţa de fructe din Wuhan, dar originea ar putea fi şi în altă parte

  • Este posibil ca piaţa de fructe de mare Huanan din Wuhan să fi făcut posibilă răspândirea noului coronavirus, dar nu înseamnă că virusul a apărut acolo, a spus un expert rus.
  • Piaţa fructelor de mare a fost legată de un focar timpuriu de cazuri COVID-19.
  • Expert OMS: „Nu există dovezi că virusul a apărut acolo, dar ipotetic, există toate condiţiile pentru răspândirea lui acolo.”
5653 afișări
Imaginea articolului Expert OMS: COVID-19 s-ar fi putut răspândi în piaţa de fructe din Wuhan, dar originea ar putea fi şi în altă parte

Foto: Profimedia

Este posibil ca piaţa de fructe de mare Huanan din Wuhan să fi făcut posibilă răspândirea noului coronavirus, dar nu înseamnă că virusul a apărut acolo, a spus un expert rus, notează agenţia Xinhua.
 
„Nu există dovezi că virusul a apărut acolo, dar ipotetic, există toate condiţiile pentru răspândirea lui acolo,” a spus Vladimir Dedkov, membru al echipei de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 
Piaţa fructelor de mare a fost legată de un focar timpuriu de cazuri COVID-19, dar oamenii de ştiinţă nu au ajuns încă la o concluzie fără echivoc cu privire la rolul pe care l-a jucat în răspândirea cazurilor.
 
Dedkov a infirmat, de asemenea, teoria care spune că virusul a scăpat din Institutul de Virusologie din Wuhan, în timpul unei vizite efectuată miercuri la această instituţie, împreună cu alţi nouă experţi ai OMS.
 
"Desigur, a fost important pentru misiunea noastră să vizităm această instituţie, să vorbim cu colegii noştri şi să vedem cum este organizat totul acolo", a spus expertul.
 
"Laboratorul este perfect echipat. Mi-e greu să-mi imaginez că de acolo s-ar fi putut scurge ceva.” a mai precizat Vladimir Dedkov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici