FOTO Mai mulţi manifestanţi s-au adunat în faţa companiei AstraZeneca, în semn de protest. Ce informaţii cer

  • Protestatarii cer companiei să publice informaţiile cu privire la tehnologia vaccinului.
  • Doi protestatari s-au înlănţuit de uşile companiei, iar alţi doi s-au urcat deasupra pentru a atârna un banner.
  • Demonstraţii vor avea loc şi în afara Universităţii din Oxford.
646 afișări
Imaginea articolului FOTO Mai mulţi manifestanţi s-au adunat în faţa companiei AstraZeneca, în semn de protest. Ce informaţii cer

Proteste în faţa sediului central Astrazeneca. Manifestanţii cer companiei publicarea datelor cu privire la vaccin

Mai mulţi protestatari s-au adunat în faţa sediului central AstraZeneca într-un apel către companie să furnizeze public informaţii cu privire la tehnologia vaccinului anti-COVID-19, informează Evening Standard.

Doi protestatari s-au înlănţuit de uşile companiei, în timp ce alţi doi s-au urcat deasupra pentru a atârna un banner deasupra intrării, pe care scria: „Un vaccin pentru oameni, nu un vaccin pentru profit”.

Protestul a fost organizat de Global Justice Now şi solicită companiei să îşi licenţieze în mod deschis vaccinul şi să împartă datele despre tehnologia acestuia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford, o instituţie finanţată din fonduri publice, au dezvoltat acest vaccin printr-un proces de cercetare şi dezvoltare care a fost finanţat public în proporţie de 97%. Informaţiile referitoare la tehnologia vaccinului ar fi trebuit să fie accesibile tuturor, dar AstraZeneca le-a privatizat”, a declarat Nick Dearden, directorul Global Justice Now. 

De asemenea, demonstraţii vor avea loc şi în afara Universităţii din Oxford şi companiei farmaceutice Macclesfield, care au lucrat cu AstraZeneca pentru dezvoltarea vaccinului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici