Francezii pot mânca acum la biroul lor fără a încălca legea. Guvernul a suspendat „la pause déjeuner”, lege considerată sacră, pentru a reducerea răspândirea Covid-19

  • Francezii pot mânca acum la biroul lor fără a încălca legea.
  • Pentru a ajuta la reducerea răspândirii Covid-19, ţara a suspendat o interdicţie de lungă durată a prânzurilor de birou, potrivit unui decret guvernamental publicat duminică.
  • Astfel angajaţii vor putea servi masa la birou în acest fel fiind evitate aglomaraţiile din zona locaţiilor unde se serveşte mâncare.
1295 afișări
Imaginea articolului Francezii pot mânca acum la biroul lor fără a încălca legea. Guvernul a suspendat „la pause déjeuner”, lege considerată sacră, pentru a reducerea răspândirea Covid-19

Francezi pot mânca acum la biroul lor fără a încălca legea. Guvernul a suspendat „la pause déjeuner”, lege considerată sacră, pentru a reducerea răspândirii Covid-19

Pauza de prânz, sau „la pause déjeuner”, a fost mult timp considerată sacră în Franţa. Până în prezent, codul muncii francez interzice angajatorilor să permită lucrătorilor „să aibă mesele la locul de muncă”, reflectând importanţa alimentelor şi a meselor în cultura naţională.

Înainte de pandemie, muncitorii francezi se bucurau de obicei de o masă de două sau trei feluri cu colegii la un restaurant din apropiere, relatează presa din Franţa.

Regula temporară se aplică birourilor cu mai mult de 50 de angajaţi şi în care amenajarea zonei de masă nu permite distanţarea socială. Oamenii trebuie să fie la cel puţin un metru distanţă când nu poartă o mască de faţă.

Franţa a implementat o serie de măsuri de izolare în timp ce luptă împotriva pandemiei.

Restaurante, baruri şi cafenele au fost închise de la sfârşitul lunii octombrie şi la 18:00 la nivel naţional. Starea de timp CET rămâne la locul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici