Galaţi. Un spital care are spaţii COVID 19, extins şi modernizat cu fonduri europene

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi este modernizat cu fonduri europene. Corpul central al unităţii suport pentru cazurile COVID a fost deja modernizat, iar în prezent se lucrează la reabilitarea şi extinderea ambulatoriului spitalului, au anunţat autorităţile judeţene.

358 afișări
Imaginea articolului Galaţi. Un spital care are spaţii COVID 19, extins şi modernizat cu fonduri europene

Sursa foto: Facebook / Costel Fotea

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi este modernizat cu foduri europene şi de la bugetul judeţean. Este vorba despre o investiţie de 10 milioane de lei în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Galaţi.

Corpul central al unităţii a fost deja modernizat, iar în prezent se lucrează la reabilitarea şi extinderea ambulatoriului, anunţă autorităţile.

În cadrul lucrării sunt efectuate lucrări de consolidare şi de supraetajare ale construcţiei existente, de creştere a eficienţei energetice şi de amenajare interioară. De asemenea, ȋn cadrul proiectului sunt achiziţionate zeci de echipamente medicale ȋn valoare de peste trei milioane de lei. La final, noua clădire va fi de patru ori mai mare decât vechea construcţie şi va avea circuite separate pentru copii şi adulţi.

„Spitalul TBC va avea unul dintre cele mai moderne şi mai dotate Ambulatorii de Specialitate din ţară. Clădirea va avea, în premieră pentru spitalul gălăţean, spaţii separate de consultaţie şi tratament pentru copii şi adulţi. Asta şi pentru că am mărit de patru ori suprafaţa vechiului ambulatoriu – de la 224 mp la 826 de mp. Mai mult, noul Ambulatoriu de Specialitate va fi dotat cu un computer tomograf performant, procedurile de achiziţie publică fiind deja în faza de evaluare a ofertelor. De altfel, noul spaţiu medical va fi dotat cu 85 de echipamente medicale, în valoare de 3,2 milioane de lei. Se lucrează la amenajarea interioară, la partea de faţade, la instalaţiile electrice şi de încălzire, precum şi la noul sistem de ventilaţie cu aer tratat”, a anunţat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea‬.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Tot la Spitalul TBC, anul trecut a fost inaugurat corpul central al unităţii medicale. Acesta a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici