Germania, ameninţată de un nou virus care ar putea coexista cu noul coronavirus. Guvernul e pregătit să investească în vaccinuri

Ministrul Sănătăţi, Jens Spahn, a anunţat că va spori achiziţiile de vaccinuri antigripale pentru sezonul în care gripa şi coronavirusul ar putea coexista.

7552 afișări
Imaginea articolului Germania, ameninţată de un nou virus care ar putea coexista cu noul coronavirus. Guvernul e pregătit să investească în vaccinuri

Germania, ameninţată de un nou virus în următorul sezon rece care ar putea coexista cu noul coronavirus. Guvernul e pregătit să investească în vaccinuri

 

Conform Reuters, pandemia cu noul coronavirus este departe de a se încheia, a declarat miercuri ministrul german al sănătăţii Jens Spahn intensificarea achiziţiei de vaccinuri antigripale pentru a ajuta sistemul medical în viitorul sezon de iarnă, când ne-am putea confrunta în acelaşi timp cu COVID-19 şi cu gripa sezonieră.
 
De asemenea, Jens Spahn a declarat că Germania posibilitatea de a efectua săptâmânal circa 900.000 de teste pentru COVID-19, cu condiţia să poată avea şi materiale necesare. În prezent, 470.000 de teste se efectuează pe săptămână.
 
„Pentru sistemul medical ar fi o mare provocare să se confrunte în acelaşi timp cu un val de gripă şi cu un val de coronavirus - acestea prezintă simptome similare şi necesită capacităţi similare de ventilare mecanică.”, a spus Ministrul Sănătăţii. Germania are până în prezent confirmate 163.009 de cazuri de COVID-19, dintre care 6.623 decese, şi a efectuat peste două milioane de teste.
 
Guvernul federal are în vedere menţinerea restricţiilor şi după 4 mai, dată la care Germania ar fi trebuit să relaxeze măsurile de protecţie faţă de coronavirus. Potrivit cancelarului general Helge Braun, “restricţiile privind contactele interumane vor fi prelungite cu siguranţă”. Politicianul a anunţat acest lucru în această dimineaţa, înainte ca guvernul să discute şi să voteze noile măsuri. Discuţii mai ample, despre etapele de redeschidere a ţării, vor avea loc într-o şedinţă extraordinară, pe 6 mai. „Pachetul esenţial” ar trebui prelungit până pe 10 mai, a spus Braun.

Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Reportaj Mediafax, în linia întâi. Cum se văd lucrurile din ambulanţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici