Germania are nevoie de noi doze, după ce peste 130 de mii de oameni au fost vaccinaţi anti COVID-19

  • Germania vrea să primească mai multe doze de vaccin
  • Germania doreşte aprobarea vaccinului AstraZeneca Oxford
  • România are un contract cu AstraZeneca Oxford de 300 de milioane de doze
  • Avem 995 de centre de vaccinarem dar au fost folosite doar 47 până acum
4157 afișări
Imaginea articolului Germania are nevoie de noi doze, după ce peste 130 de mii de oameni au fost vaccinaţi anti COVID-19

E criză de vaccin. E drept, la alţii, nu la noi. Germania pune presiune pe Agenţia Europeană a Medicamentului ca să aprobe vaccinul Astra Zeneca.

Germania a vacinat până pe 31 decembrie peste 130 de mii de oameni şi are nevoie de mai mult vaccin. Dozele care sunt distribuite trebuie să fie împărţite în mod echitabil către toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene.

Nu se ştie când vom primi şi noi vaccinul AstraZeneca, dar avem un contract pentru cel puţin 300 de milioane de doze. Şi chiar dacă vine, e foarte probabil să nu îl putem folosi rapid acolo unde avem cea mai mare nevoie de el.

„Avem 995 de centre de vaccinare în ţară, sunt 81 în plus la nivelul la nivelul Ministerului Apărării Naţionale”, spunea premierul interimar Nicolae Ciucă. Totuşi, doar 47 de centre au fost folosite până acum.

Vaccinul AstraZeneca Oxford ar putea fi folosit în centrele mobile de vaccinare sau la medicii de familie, pentru că e uşor de depozitat. Se păstrează la 2-8 grade, spre deosebire de vaccinul Pfizer care are nevoie de -75 de grade.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici