Guvernul României a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătorii

  • Guvernul a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în UE.
  • Totuşi, măsura nu afectează valabilitatea certificatului cu două doze pe teritoriul naţional.
  • Documentul poate fi folosit în continuare la restaurante, magazine şi evenimente.
6092 afișări
Imaginea articolului Guvernul României a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătorii

Guvernul României a aprobat certificatul digital cu doza booster pentru călătoriile în ţările UE

Andrei Baciu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a anunţat joi că, în cazul persoanelor care au schema completă de vaccinare şi nu au trecut mai mult de 270 de zile de la imunizare, certificatul este valid.

Dacă termenul a fost depăşit, certificatul nu mai poate fi folosit la călătoriile în UE. Totuşi, măsura nu afectează valabilitatea certificatului în interiorul României.

„Dacă au trecut 270 de zile este necesară doza de booster... Vizează doar partea de călătorii în UE, nu afectează modul cum funcţionează societatea în interiorul ţărilor membre”, a explicat Baciu.

De asemenea, Guvernul a decis să prelungească până la 31 decembrie 2022 valabilitatea certificatului digital.

„Pentru a adapta măsurile la situaţia epidemiologică s-a decis prelungirea pentru certificatele digitale pe care le folosim în România”, a precizat Andrei Baciu.

Iniţial, certificatul digital trebuia să expire la 30 iunie, aşa cum s-a stabilit în UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici