Ikea ia măsuri împotriva angajaţilor nevaccinaţi: „Salariu minim pentru cei aflaţi în izolare”

În Marea Britanie, gigantul suedez de mobilă va plăti doar indemnizaţia minimă legală de boală celor care nu sunt imunizaţi şi care sunt în izolare, după ce au fost în contact cu un pozitiv, suma fiind de 96,35 lire sterline pe săptămână (115 euro).

1678 afișări
Imaginea articolului Ikea ia măsuri împotriva angajaţilor nevaccinaţi: „Salariu minim pentru cei aflaţi în izolare”

Ikea ia măsuri îmăptriva angajaţilor nevaccinaţi: „Salariu minim pentru cei aflaţi în izolare”

Ikea îşi strânge cu uşa angajaţii nevaccinaţi din Anglia. Gigantul suedez de mobilă a stabilit că va plăti, de acum înainte, doar indemnizaţia minimă legală de boală angajaţilor săi neimunizaţi care sunt forţaţi să rămână în izolare, după un contact riscant cu un pozitiv, adică 96,35 lire sterline pe săptămână (115 euro).

„Angajaţii care sunt complet vaccinaţi sau care au circumstanţe atenuante vor fi plătiţi integral în caz de izolare”, a confirmat pentru BBC compania, care în Marea Britanie are aproximativ 100.000 de angajaţi.

Conform reglementărilor actuale de la Londra, perioada de izolare durează 10 zile pentru persoanele nevaccinate, în timp ce nu este obligatorie pentru cei care au primit cel puţin două doze. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici