Imagini distopice în Wuhan după ridicarea izolării. Aşa va arăta de fapt lumea post coronavirus?

  • În oraşul care a văzut naşterea epidemiei de coronavirus, izolarea este ridicată, dar virusul este departe de a fi învins.
  • Pentru a ne face o idee despre ce înseamnă ieşirea din izolare, putem arunca o privire oraşului chinez Wuhan
  • Imagini din Wuhan, parcă desprinse dintr-o lume distopică, arată ceea ce ne aşteaptă după ridicarea măsurilor de izolare
16219 afișări
Imaginea articolului Imagini distopice în Wuhan după ridicarea izolării. Aşa va arăta de fapt lumea post coronavirus?

Sursă foto: Profimedia

Oraşul chinez Wuhan este primul care a impus izolarea ca măsură de oprire a răspândirii coronavirusului şi unul dintre primii care au ieşit din ea. Acolo unde a început totul, izolarea totală a luat sfârşit, dar coronavirusul continuă să aibă un cuvânt greu de spus în toate aspectele vieţii de zi cu zi, relatează Bloomberg

Oraşul şi-a ridicat restricţiile la 8 aprilie, după şaptezeci şi şase de zile de izolare forţată. Purtarea unei măşti este foarte răspândită. Temperatura corpului se scanează tot timpul şi sunt îndepărtaţi toţi cei care par să aibă febră.

O aplicaţie de urmărire lansată la începutul izolării care atribuie un cod QR verde, galben sau roşu în funcţie de nivelul estimat de sănătate, autorizează sau nu accesul la anumite locuri.
Acesta este tipul de aplicaţie care ar putea inspira restul lumii. Dar această tehnologie este doar un strat suplimentar de siguranţă, adăugat metodelor tradiţionale de combatere a epidemiilor.

Într-o fabrică Lenovo, redeschisă la sfârşitul lunii martie, se spune că „producţia este doar a doua preocupare”. Prima este să împiedicarea Covid-19 să intre în unitate. Întreaga forţă de muncă a trebuit să fie testată pentru virus şi prezenţa posibilă a anticorpilor corespunzători înainte de a relua activitatea.

Scanaţi de 4 ori pe zi, obligaţi să urce scările şi bariere de plastic pe mese

Temperatura angajaţilor este luată de patru ori pe zi. De asemenea, personalul a spus la revedere lifturilor: toată lumea foloseste scările, respectând distanţele de siguranţă.

În cantinele companiei, fiecare meniu este ambalat separat. Trebuie să vii să-l iei în grup mic apoi să mănânci singur. Alte companii au ales să pună bariere din plastic pe mese pentru a le împărţi în cuşti individuale.

Pe separatoarele montate în cantina de la o fabrică Lenovo se pot citi următoarele îndemnuri: 1. Spală-te pe mâini, sănătate la toată lumea! 2. Termină-ţi prânzul şi pleacă repede! 3. Nu vorbi, termină-ţi mâncarea repede!

În ceea ce priveşte consumul, Bloomberg subliniază că iesirea din izolare nu a dus la o euforie generală. Restaurantele şi centrele comerciale rămân calme: nimeni nu vrea să retrăiască un episod de izolare totală.

Printre puţinele activităţi care înregistrează o creştere semnificativă a vânzărilor sunt dealerii de maşini, care reuşesc să vândă câteva vehicule ieftine, singura modalitate de a se deplasa fără a risca contaminarea.

La rândul său, Coreea de Sud, în faza ieşirii din izolare sfătuieşte orice grup de indivizi, fie că este vorba despre un magazin, o afacere, o şcoală sau alta, să numească un „manager” de carantină. El e responsabil pentru a asigura aplicarea normelor de igienă şi pentru a controla starea de sănătate a membrilor săi.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici