În România a fost depistat un singur caz de infectare cu varianta SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Probele analizate de Ministerul Sănătăţii

  • Până acum au fost analizate 76 de probe pentru a identifica noua tulpină din Marea Britanie
  • Ministerul Sănătăţii: La un singur caz a fost detectată varianta UK.
  • Persoana infectată cu noua variantă SARS-CoV-2 este o tânără din judeţul Giurgiu.
525 afișări
Imaginea articolului În România a fost depistat un singur caz de infectare cu varianta SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Probele analizate de Ministerul Sănătăţii

Conform Ministerului Sănătăţii, până în 17 ianuarie au fost raportate 76 secvenţieri finalizate.

La un singur caz a fost detectată noua varianta UK a SARS-CoV-2, fiind vorba despre cazul din Giurgiu.

Conform aceleiaşi surse, până în prezent au fost primite raportări de la 3 laboratoare.

În România, o tânără din judeţul Giurgiu a fost primul şi pare să fie deocamdată singurul pacient infectat cu noua tulpină a coronavirusului. Femeia are 27 de ani şi a mers pe 3 ianuarie la Institutul Matei Balş.

Medicul Cătălin Apostolescu, de la Matei Balş, declara pentru MEDIAFAX că tânăra din Giurgiu s-a prezentat la camera de gardă a institutului în data de 3 ianuarie cu simptomatologie minimă.

„I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Apostolescu.

Tânăra a fost externată şi acum se află în izolare la domiciliu. Medicii spun că se aşteptau ca astfel de cazuri să apară şi în România.

Varianta britanică este considerată cu 50-70% mai contagioasă decât coronavirusul iniţial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici