Încă o ţară va administra a 4-a doză de vaccin

  • Începând de luni, cetăţenii din Chile se vor putea vaccina cu cea de-a patra doză de vaccin.
  • Chile are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, fiind un model pentru celelalte ţări.
  • Până în prezent, au fost raportate 698 de cazuri de infecţie cu varianta Omicron.
524 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară va administra a 4-a doză de vaccin

Sursa foto: Mediafax Foto

Chile va începe de săptămâna viitoare să ofere cetăţenilor o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, au anunţat joi, 7 ianurie, reprezentanţii Guvernului. Este prima ţară din America Latină, dar şi una dintre primele din lume care oferă accesul la o doza suplimentară.

„Începând de lunea viitoare, 10 ianuarie, vom începe un nou proces de vaccinare în masă cu o a patra doză sau o a doua doză de rapel”, a declarat Sebastián Piñera, preşedintele ţării, într-o conferinţă de presă.

Chile are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume şi a fost văzută drept un model pentru modul în care a gestionat pandemia, după ce a reuşit să administreze două doze la peste 85% din populaţie. Aproximativ 57% din cetăţeni au primit şi doza booster, conform Our World in Data.

Anunţul din Chile vine în timp ce varianta Omicron se răspândeşte în întreaga lume, mai multe ţări raportând un număr ridicat de cazuri de COVID-19 chiar şi în rândul populaţiilor vaccinate. Cazurile din Mexic s-au dublat în ultima săptămână, în timp ce Peru a impus noi restricţii săptămâna aceasta.

„Succesul pe care Chile l-a avut în procesul de vaccinare (...) ne plasează printre cele mai bune ţări din lume cu privire la modul în care am reuşit să combatem această pandemie”, a adăugat Pinera, citat de Reuters. „Şi cu această a patra doză căutăm să menţinem această poziţie de lider şi să protejăm sănătatea şi viaţa compatrioţilor noştri”.

Chile a raportat primul său caz cu varianta Omicron la începutul lunii decembrie. Până în prezent, au fost raportate 698 de cazuri de infecţie cu această variantă, marea majoritate corespunzând persoanelor care au călătorit în afara ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici