Încă un oficial confirmă: certificatul verde stă departe de slujbele religioase

  • Nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase, anunţă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • „Părerea este unanimă. Rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale poate să contribuie la controlul pandemiei”, declară el.
460 afișări
Imaginea articolului Încă un oficial confirmă: certificatul verde stă departe de slujbele religioase

Încă un oficial confirmă: certificatul verde stă departe de slujbele religioase

„Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde - n.r.) la slujbele religioase. Părerea este unanimă”, spune, vineri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El spune că este nevoie de suportul Bisericii.

„Am avut deja o primă întâlnire. Am avut şi alte întâlniri în care rolul educativ, în afară de partea religoasă, rolul educativ al bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei şi încercăm să utiizăm şi acest instrument”, adaugă Rafila.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spunea joi că certificatul verde nu este şi nu poate deveni restrictiv pentru accesul în spaţii ce oferă produse sau servicii vitale, aşa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor.

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase, că aceştia au cerut ca cetăţenii să poată participa la slujbe fără certificat.

Kelemen Hunor a anunţat ieri acelaşi lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici