Indonezia renunţă la "pedeapsa de tip sicriu" pentru cei prinşi fără mască

  • Indonezia este una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus din Asia de Sud-Est.
  • Autorităţile au găsit în ultimele luni diferite modalităţi „creative” de a încuraja oamenii să poarte măşti.
2812 afișări
Imaginea articolului Indonezia renunţă la "pedeapsa de tip sicriu" pentru cei prinşi fără mască

Indonezia renunţă la "pedeapsa de tip sicriu" pentru cei prinşi fără mască

Totuşi pedepsirea celor care nu poartă mască prin punerea acestora într-un sicriu deschis este o tactică care s-a dovedit a fi de scurtă durată. Acesta a fost introdusă miercuri, dar abandonată vineri după reacţia publică critică faţă de măsură, relatează BBC.

Pedeapsa reprezenta o alternativă la o amendă de 17 dolari sau la munca în folosul comunităţii care implică de obicei curăţarea facilităţilor publice.

Un bărbat care a intrat în sicriu pentru că nu purta masca a declarat pentru presa locală că a fost cea mai rapidă şi mai ieftină opţiune.

Un oficial a declarat că scopul pedepsei este acela de a-l determina pe vinovat să „contempleze asupra acţiunilor sale, deoarece cu Covid-19 există riscul să ajungi într-un sicriu adevărat”.

Măsura a fost amplu criticată în mediul online, iar autorităţile au anunţat retragerea ei.

Indonezia are în total 187.537 de cazuri confirmate şi 7,832 de decese.

În luna aprilie, forţele de ordine din Bali au apărut în mai multe videoclipuri în care opreau oamenii care nu purtau măşti şi îi puneau să facă flotări.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici