INSP: 12 cazuri de infectare cu tulpina indiană, la nivel naţional. Nu se poate vorbi despre transmitere comunitară

  • În România, la nivel naţional, până în 16 mai, au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu tulpina indiană.
  • INSP informează că nu se poate vorbi despre transmitere comunitară.
  • Nu a fost înregistrat niciun deces în rândul celor 12 cazuri de infectare cu tulpina britanică.
175 afișări
Imaginea articolului INSP: 12 cazuri de infectare cu tulpina indiană, la nivel naţional. Nu se poate vorbi despre transmitere comunitară

În România, la nivel naţional, au fost identificate 12 cazuri de infectare cu tulpina indiană, linia genetică B.1.617.2, însă nu se poate vorbi de transmitere comunitară, informează, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Cele 12 cazuri raportate au fost confirmate până în 16 mai. Trei provin dintr-un focar din Colonia Bod, judeţul Braşov, şi este vorba de cetăţeni indieni. Celelalte nouă cazuri sunt dintr-un focar din oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov. Dintre acestea, opt sunt cetăţeni indieni, iar unul este cetăţean român, caz secundar al unui cetăţean indian.

Nu a fost înregistrat niciun deces.

Până în 16 mai, în România au fost confirmate 1.267 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care provoacă îngrijorare, dintre care 1.248 de cazuri cu tulpina britanică, şapte cu tulpina sud-africană, iar 12 cu tulpina braziliană.

În rândul acestor cazuri au fost înregistrate 30 de decese, dintre care 27 cu tulpina britanică şi trei cu tulpina braziliană.

Bilanţul complet COVID-19 publicat joi, 20 mai 2021, poate fi consultat pe Mediafax.ro.

Sursă foto: INSP

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici