Iranul a cerut de la FMI o finanţare de urgenţă pentru lupta împotriva COVID-19

  • Iranul a cerut Fondului Monetar Internaţional (FMI) o finanţare de urgenţă.
  • Oficialii iranieni au solicitat 5 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.
  • COVID-19 a lovit puternic republica islamistă, scrie Reuters.
529 afișări
Imaginea articolului Iranul a cerut de la FMI o finanţare de urgenţă pentru lupta împotriva COVID-19

Sursa foto: Profimedia

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, „a declarat că ţările afectate de Covid-19 vor primi sprijin prin intermediul Instrumentului de finanţare rapidă (RFI)", a scris pe contul său de Twitter ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif.

„Banca noastră centrală a solicitat acces imediat la această facilitate", a mai adăugat Zarif.

Şeful băncii centrale iraniei Abdolnaser Hemmati a scris la rândul său pe pagina sa de Instagram că, "printr-o scrisoare adresată şefului FMI, a solicitat cinci miliarde de dolari din fondul de urgenţă RFI ca ajutor în lupta cu coronavirusul".

În Iran au fost confirmate peste 8.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 şi au fost înregistrate peste 350 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici