Italia reduce perioda de carantină de la două săptămâni la zece zile. Decizia este o veste bună pentru persoanele care vin din România

  • Comitetul Tehnico Ştiinţific italian a decis că 10 zile de izolare sunt de ajuns pentru prevenirea răspândirii virusului.
  • Ieşirea din carantină implică un rezultat negativ la testul molecular pentru depistarea virusului SARS COV-2.
  • Decizia este o veste bună pentru persoanele care vin din România.
765 afișări
Imaginea articolului Italia reduce perioda de carantină de la două săptămâni la zece zile. Decizia este o veste bună pentru persoanele care vin din România

Sursa foto: Mediafaxfoto

În ultimele 24 de ore Italia a depăşit pragul de cinci mii de noi pozitivi dar Comitetul Tehnico Ştiinţific a hotărât să reducă perioada de carantină de la 14 la 10 zile. La discuţiile care au avut loc duminică seara a participat şi ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

Decizia a fost luată pentru a permite persoanelor obligate să stea în carantină să se întoarcă la viaţa normală o dată testate negativ. Diminuirea perioadei de carantină le priveşte şi pe persoanele care ajung în Italia din România care sunt obligate să efectueze carantina la domiciliu conform decretului prim-ministrului în vigoare până la 15 octombrie.

Noul decret, însă, anunţă numeroase restricţii.

Profesor doctor Giovanni Rezza, Director general Departamentul Prevenţie Ministerul Sănătăţii italian: Se înregistrează focare şi cazuri sporadice în toate regiunile italiane şi numărul internărilor în spital tinde să crească. Nu există, însă, o suprasolicitare a terapiilor intensive. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici