Japonia a declarat starea de urgenţă în Tokyo şi trei zone din apropiere. Premier: „Vă rugăm să luaţi această problemă în serios"

  • Japonia a declarat joi stare de urgenţă în Tokyo şi trei zone din apropiere.
  • Cazurile de coronavirus au continuat să crească, atingând un record zilnic de 2.447 în capitală.
  • Primul ministru Yoshihide Suga a emis declaraţia după consultări cu grupul operativ guvernamental pentru coronavirus
  • Stare de urgenţă intră în vigoare de vineri şi va fi valabilă până pe 7 februarie.
2108 afișări
Imaginea articolului Japonia a declarat starea de urgenţă în Tokyo şi trei zone din apropiere. Premier: „Vă rugăm să luaţi această problemă în serios"

Japonia a declarat starea de urgenţă în Tokyo şi trei zone din apropiere

Restaurantelor şi barurilor se vor închide la ora 20:00, iar oamenii li se cere să rămână acasă şi să evite aglomeraţiile. Centrele comerciale şi şcolile vor rămâne deschise. Cinematografelor, muzeelor ​​şi altor evenimente li se va cere să reducă prezenţa. Locurile care sfidează regulile vor fi făcute publice, în timp ce cele care se conformează vor fi eligibile pentru ajutor, potrivit oficialilor.

"Sunt încrezător că putem depăşi acest moment dificil", a declarat Suga reporterilor.

El a promis mai mult ajutor pentru spitalele care tratează pacienţii cu Covid-19. Armata japoneză este pregătită să ajute şi se depun eforturi pentru ca vaccinul să fie aprobat şi livrat, a adăugat el.

„Vă rugăm să luaţi această problemă în serios ca a voastră, pentru a vă proteja viaţa dvs şi pe cea a părinţii, bunicii, familia şi prietenii”, a spus Suga.

Shigeru Omi, un medic care conduce comisia guvernamentală cu privire la măsurile coronavirus, a descris ultimul val drept „exploziv”.

Tokyo a înregistrat un număr record de cazuri zilnice timp de două zile consecutive. La nivel naţional, cazurile au crescut constant cu peste 5.000 pe zi.

Dr. Hiroshi Nishiura, expert în boli infecţioase, a declarat potrivit France24 că rata creşterii numărului de cazuri va scădea, dar infecţiile vor continua să crească. El crede că este nevoie de acţiuni mai drastice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici