Legătura dintre grupa de sânge şi infectarea cu noul coronavirus: persoanele care au peste 50% şanse de nu a suferi de o formă severă a bolii

  • Cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat probe de sânge recoltate de la 1.610 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus
  • au fost prelevate probe de la 2.205 persoane sănătoase din Italia şi Spania pentru a se putea realiza comparaţii
13338 afișări
Imaginea articolului Legătura dintre grupa de sânge şi infectarea cu noul coronavirus: persoanele care au peste 50% şanse de nu a suferi de o formă severă a bolii
Cercetătorii germani au reuşit să identifice care sunt şansele de infectare cu noul coronavirus în funcţie de grupa de sânge.
 
Potrivit DPA, cercetării de la Universitatea Kiel au publicat în New England Journal of Medicine un studiu în care se prezintă faptul că persoanele care au grupa de sânge A au un risc de a suferi de o formă severă de COVID-19 cu aproape 50% mai mare decât persoanele care au o grupă de sânge diferită.
 
La polul opus, oamenii care au grupa de sânge 0 sunt mai imuni la virus: riscul de a contacta o formă severă a bolii este cu 50% mai mic decât al celor care au grupe de sânge diferite.
 
Cercetătorii au ajuns la acest rezultat după ce au analizat probe de sânge recoltate de la 1.610 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Pacienţii supuşi studiului se aflau internaţi la terapie intensivă în spitale din Italia şi Spania.
 
În plus, au fost prelevate probe de la 2.205 persoane sănătoase din Italia şi Spania pentru a se putea realiza comparaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici