Masca dotată cu senzori speciali care poate detecta virusul SARS-CoV-2 şi alţi agenţi patogeni în 90 de minute

  • Oamenii de ştiinţă au creat un senzor care poate detecta virusul SARS-CoV-2
  • Senzorul poate fi adaptat la orice tip de mască medicală
  • Este nevoie de 90 de minute pentru ca senzorul să obţină rezultatul testului
1033 afișări
Imaginea articolului Masca dotată cu senzori speciali care poate detecta virusul SARS-CoV-2 şi alţi agenţi patogeni în 90 de minute

FOTO: news.mit.edu

Cercetătorii de la universităţile americane MIT şi Harvard au creat o mască ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 în respiraţia celui care o poartă. Masca este dotată cu senzori ce pot detecta coronavirusul după 90 de minute de purtare.
 
„Am creat un senzor ieftin care poate fi integrat în aproape orice fel de mască”, explică iniţiatorii proiectului.
 
De asemenea, cercetătorii pot schimba senzorii pentru a detecta alţi agenţi patogeni precum Ebola şi Zika. Această metodă este mai puţin invazivă decât celelalte opţiuni de detectare a virusului.
 
Cercetătorii au pornit demersurile pentru patentarea invenţiei şi caută investitori pentru a putea lansa dispozitivul pe piaţă.
 
„Pandemia de COVID-19 ne-a învăţat că avem nevoie de instrumente mai eficiente pentru a face faţă viitoarelor posibile pandemii. Sperăm ca tehnologia noastră să poata salva vieţi în viitorul apropiat”, spune Nina Donghia, cercetător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici