Restricţii mai dure în Bucureşti. Primar de sector: Numărul clienţilor ar putea fi limitat în centrele comerciale

  • Ciprian Ciucu a spus că deocamdată carantina nu este necesară în Bucureşti.
  • Primarul Sectorului 6 precizează că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a combate pandemia de Covid-19.
  • Ciprian Ciucu ar vrea ca bisericile să rămână deschise de Paşte, dar cu anumite condiţi.
  • Bucureştiul ar putea să treacă astăzi pragul de 6 infectări la mia de locuitori, ceea ce ar presupune intrarea în carantină sau evitarea ei, prin introducerea de măsuri suplimentare
2860 afișări
Imaginea articolului Restricţii mai dure în Bucureşti. Primar de sector: Numărul clienţilor ar putea fi limitat în centrele comerciale

Restricţii mai dure în Bucureşti. Primar de sector: Numărul clienţilor ar putea fi limitat în centrele comerciale

Ciprian Ciucu a spus la RFI că deocamdată carantina nu este necesară în Bucureşti: „Noi trebuie să facem tot ce putem în acest moment, tocmai ca să nu fie necesară o carantină în Bucureşti. În acest moment, încă nu este necesară şi depinde şi de noi, dar şi într-o foarte mare măsură depinde şi de populaţie să respecte regulile, pentru a nu ajunge la carantină, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraş".

Primarul Sectorului 6 precizează că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a combate pandemia de Covid-19, în aşa fel încât să nu se ajungă la o carantină în Bucureşti: „Sunt mai multe măsuri pe care le-am discutat ieri cu premierul şi cu primarii din Bucureşti (...). Vor fi mult mai atent monitorizate centrele comerciale şi ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare, inclusiv pentru centrele comerciale, astfel încât numărul de oameni care au efectiv acces într-un centru comercial sau într-un magazin în acelaşi timp să fie limitat, iar cozile care se vor crea pe de o parte vor descuraja oamenii să vină în centrele comerciale în număr foarte mare, iar pe de altă parte, vor trebui bine gestionate de către Poliţia Locală, astfel încât să se respecte măsurile de distanţare fizică. Sunt şi alte tipuri de măsuri. Trebuie să mutăm, cel puţin pe instituţiile publice, cât de mult putem activitatea în online şi noi am discutat foarte mult de acest aspect la Primăria Sectorului 6 şi nu numai că am discutat, dar şi facem acest lucru şi de asemenea trebuie să introducem mult mai serios telemunca".

Ciprian Ciucu ar vrea ca bisericile să rămână deschise de Paşte, în anumite condiţii: „Aici aştept şi eu să văd care este decizia Guvernului. Momentan, nu avem decât o declaraţie iresponsabilă a liderului PSD, care spune că el preferă să plătească o amendă, sfidând efectiv autorităţile şi legea, să se ducă la slujba de Paşte. Din punctul meu de vedere, cu o foarte bună informare a populaţiei şi cu respectarea măsurilor şi cu impunerea unor măsuri special pentru noaptea de Paşte, se pot ţine slujbele".

La remarca jurnalistului că de regulă de Paşte se produc aglomeraţii mari de oameni şi că există riscul ca regulile sanitare să nu mai fie respectate, primarul Sectorului 6 a răspuns: „Cred că lumea şi înţelege în acest moment că trebuie să fie mult mai precaută (...). Trebuie să avem un set de măsuri speciale, care să fie recomandate de către Departamentul de Situaţii de Urgenţă pentru noaptea de Paşte, le vom evalua să vedem cum sunt şi le vom urma".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici