Medicamente care ţin piept unor boli de temut: Malarie, Ebola şi Coronavirus. Tratamentul nu îi poate salva, însă, pe toţi

  • Medicii din întreaga lume folosesc împotriva Covid 19 medicamente eficiente în alte boli, precum malaria sau Ebola
  • Reuşita acestor tratamente depinde foarte mult de starea de sănătate a pacienţilor infectaţi
  • În lume există acum peste 100 de proiecte pentru găsirea unui vaccin anti Covid-19
1176 afișări
Imaginea articolului Medicamente care ţin piept unor boli de temut: Malarie, Ebola şi Coronavirus. Tratamentul nu îi poate salva, însă, pe toţi

Sursa FOTO: Profimedia

Remdesivir pentru Ebola, tocilizumab pentru boli reumatice şi hidroxiclorochină pentru malarie. Sunt boli care i-au învăţat pe medici ce să facă acum, în lupta anti-Covid. Acest remedii cu care sunt trataţi acum pacienţii care au Covid nu funcţionează la fel pentru toţi tocmai pentru că nu sunt destinate exclusiv acestei infecţii.

„Tratamentul ideal în infecţia cu SARS COV-2, virusul care determină boala Covid-19, este vaccinul, dar noi nu îl avem” spune Prof. Dr. Olga Simionescu.

În plus, dacă eşti infectat şi dacă ai deja şi alte boli, puterea acestor medicamente scade.

„Depinde foarte mult de vârsta pacienţilor şi de alte boli asociate, s-a vorbit foarte mult de faptul că virusul preferă vârstnicii şi pacienţii care au boli cardiace şi hipertensiune arterială. Un medicament care funcţionează în stadiu asimptomatic sau în stadii incipente de boală nu merge pe formele finale.”

Protocoalele medicale pentru folosirea acestor medicamente au fost adaptate din mers, în căutarea celui mai eficient antidot. El nu există încă. În schimb, specialişti din întreaga lume lucrează în peste 100 de proiecte pentru găsirea unui vaccin, cea mai mare provocare actuală a comunităţii medicale!

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici